Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 18 oktober 2010

Så mycket god mat det finns!!

Måndag. En bra måndag. Vi är ett tjejgäng på jobbet som har dragit igång och spelar Badminton i våran fantastiska gympahall på jobbet varje måndag. Riktigt roligt. Blev en dubbelomgång med många meningsskiljaktigheter om regler, linjer mm. Blev lite extra träning att cykla hem i regn, rusk och motvind. Vilken skillnad på väder jämfört med helgen!!

I fredags blev det supersmaskig mat med recept från två favoritbloggar. Gourmetmorsan hade gjort asiatiska revben som jag lånade receptet från och gjorde samma glaze till kycklingfilé. I nudelsalladen hade jag gurka, morot, paprika och salladslök. Kycklingfilén körde jag i ugnen på 200 grader till en innertemperatur på 68 grader. Jag penslade ett par gånger med glazesåsen.

Till dessert blev det Remsans Äppelpannacotta med smultäcke. Panna cotta är ju gott i sig, men denna var något extra. Mjuka äppelbitar i botten, krämig pannacotta och krispig crunch på toppen.

Johan smaskade i sig sin i ett nafs!!

I morrn är det julmässa med jobbet.... Ja, julen är snart här!! Ska bli gott med lite glögg och julbord!!!;)

7 kommentarer:

Håkan och Anki sa...

Dom revbenen har vi oxå fastnat för, kanske de står på bordet på söndag. Smart idé att ta glazen på kyckling.

Remsan sa...

Gulliga du! Vem dreglade inte över bilden med de där revbenen... Måste testa dem jag också. Kul att ni gillade pannacottan. Ha en bra vecka.Kram.

charlotta sa...

åh, jag tycker det är så fint när man serverar pannacottan i fina glas! har också sneglat på det receptet, men det har tyvärr inte varit något bra efterrättstillfälle ännu :)

Helena Ljunggren sa...

Äpplepannacotta måste jag absolut lägga på minnet för det ser sannerligen tokgott ut :)

Anonym sa...

Mums! De där nudlarna med revben låter ju sjukt gott! Det ska jag testa :-)

vanilla sky sa...

Håller med dig! Det finns nästan för mycket god mat:) Hade det inte varit för all träning skulle jag nog ha rullat fram;)

Mumsigheter sa...

Pannacottan verkar ju grym!