Créme Brûlée för 2 personer:
3 st äggulor
2,5 dl vispgrädde
40 g strösocker
1/2 vaniljstång
rörsocker till karamellisering
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Blanda i en kastrull med vispgrädden. Värm upp.
Blanda äggulor med socker och vispa ihop lätt. Häll över gräddblandningen och rör ihop tills det blandat sig.
Smörj två stycken portionsformar och häll i blandningen. Ställ dem i en långpanna med vatten som räcker till halva portionsformen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter, eller tills de stelnat.
Ta ut formarna och låt dem kallna.
Strö rörsocker i ett jämnt lager i varje form. Bränn med brännare tills sockret smält och fått en brun fin färg. Om man inte har en brännare så går det lika bra att bränna i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.
Koka upp 2 dl vatten, 1 dl strösocker med en kanelstång. Koka ner tills det blir en simmig konsistens. Skala och tärna två äpplen och blanda ner i sockerlagen. Koka upp igen och låt äpplena efterkoka och mjukna. Servera ljummen eller sval.
Supergod kombination med höstig äppelkompott och en len créme brûlée.
5 kommentarer:
Härlig helg ni haft med massa god mat. Kan tänka att det blir friskt med äpple till brûléen.
Ha en bra vecka!
En efterrätt precis i min smak - ser jättegott ut! :)
trevlig helg.
Låter himla mumsigt med äppelkompott till
Underbar dessert!
Trevligt med äpplekompott till!
Skicka en kommentar