Tårtan gick snabbt och enkelt att göra. Räcker till 4 portioner (eller 2 proppmätta och en lagom lunchlåda).
4 st tortillabröd
2 st kycklingfileér
1 st gul lök
en halv stor purjolök
100g champinjoner
smör att steka i
1,5 msk jalapenos, hackade (vi tog en röd chili istället som vi strimlade)
1/2 burk Salsa av valfri styrka
100 g philadelphiaost
1-2 dl riven ost
svarta eller gröna oliver
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfileérna i små tärningar. Tärna lök, strimla purjo och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Tillsätt lök och champinjoner och låt fräsa. Blanda ner Jalapenos (chili), salsa och philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar.
Varva tortillabröden med fyllning på en bakplåtsklädd plåt. Avsluta med fyllning. Dekorara med oliver och strö över osten. Gratinera i 15 minuter tills tårtan blivit genomvarm och osten smält och fått fin färg.
Servera med tex lite extra salsa, guacemole och en sallad.
Gratinerad Tortillatårta
Tortillatårta med en god sallad till
Av de tortillabröden som blev över (hade redan legat i frysen en sväng) gjorde jag tortillachips. Ett perfekt tips på fördrinkssnacks, tilltugg eller liknand som går att variera i det oändliga. Pensla tortillabröden med olivolja och krydda dem med valfri smaksättning. Jag hade chiliflingsalt, paprikapulver och citronpeppar. Skär i bitar (typ åttondelar) och grädda i ugn. Tar endast någon minut så håll koll tills de börjar bli lite bruna i kanten.
3 kommentarer:
Din tacotårta ser riktigt smarrig ut! Vi har testat något likande någon gång som var gott.
Det här receptet måste jag testa! Det ser otroligt gott ut!!
åh, gud vad gott det ser ut! har aldrig hört talas om något liknande! här i new york är allt bra - varmt som man håller på att storkna!ska dock lämna staden idag för vår roadtrip, ska bli kul!
hoppas allt är bra i götet!
Skicka en kommentar