Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 1 augusti 2010

Hanna Hjärtar Eskil

I helgen har vi varit på bröllop i Växjö. Ett fantastiskt trevlig sådant! Hanna pluggade jag tillsammans med här i Göteborg och vi träffas nuförtiden då och då några tjejer på lite middag. Dock har vissa flyttat från stan men vi ska försöka få ihop det ändå.


Vigseln hölls i Lekaryds kyrka som ligger utanför Alvesta. Hanna hade en vacker 50-talsklänning som hennes svärmor hade sytt. Knälång och en stor rosett på ryggen. Snygg och annorlunda. Buketten var trädgårdsblommor (väl planderad som allt annat). Härliga färger!



Efter vigsel och såpbubbelblåsning på kyrkbacken blev det middag och fest i Gemla folkets park. En hederlig gammal folkpark. Helt fantastisk! Kändes som man gick tillbaka 50 år i tiden. Vi skålade i mousserande och snacksade på olivkex och rotfruktschips. Så gott!


Middagen var på dansbanan som var öppen utåt till hälften. Som tur var skönt väder och blev inte kallt. Många trevliga tal med inslag av spex, sång och bilder.


Till förrätt åt vi Skaldjurspaté med romsås på en bädd av Urshultssallad (Urshult=liten ort i småland där brudgummen är uppvuxen).

Varmrätten stor PM & vänner för. Prisbelönt restaurang som ligger i Växjö. BBQ a la PM. På den kalla buffén fanns: Färskpotatis med vårlök, kapris och rädisor. Caesarsallad med hyvlad parmesansås. Tomatsallad med basilikadoftande färskost. Coleslaw. Dressing m rostad virlök. Kakamata och gröna oliver. PM´s BBQ sås (fantastiskt god!!). Hembakt bröd. Utanför stod de och grillade och man fick hämta det nygrillat. Att välja på fanns: Souvlakispett med oregano, oliver och fetaost, Chicken thaispett och Citrus- och koriandermarinerad lax. Gick inte att välja så jag tog allt!:) Dumt att chansa!


Till dessert var det bröllopstårta, kaffe och avec. Tårtan vad en passionsmoussetårta med vit choklad. Det var även en extradessert: ett glas med tre olika sorters chokladmousse och hallon. Mmmm....så god! Fri tolkning av desserten då den inte presenterades ordagrannt så jag hoppas jag gissat rätt....


Sen var det dans några timmar. Fullt ös på dansgolvet i folkparken. Livligare än PRO´s veckodans skulle jag tro!? Nattamat i form av korv i bröd i korvluckan såklart!

Tack Hanna och Eskil för en fantastisk fest. Hoppas ni får en härlig bröllopsresa.

Vi sov på Scandic i Växjö och idag blev det en härlig frukostbuffé med allt! Smakade extra gott med ägg o bacon idag....

7 kommentarer:

Unknown sa...

Åhhh den här maten som bjöds lät ju inte
nådigt god :-) Förstår att det var svårt att välja... så det är bäst att förse sig med allt...jag kan bara hålla med dig! Dumt ifall man skulle missa nåt :-)
Kram Gourmetmorsan

charlotta sa...

låter som att ni har haft en grym helg! maten ser helt fantastiskt ut!

Remsan sa...

Åh hå hå! Jisses vad god mat! Låter som en kanonhelg verkligen.

Mårtenssons kök sa...

Gud vilken massa god mat nu bjöds på, härligt! Scandic hotells frukost har vi hör en del om, den ska tydligen vara jättebra.

Carina sa...

Ser härligt ut. Ville bara tacka för dina goda råd inför vår Göteborgs resa, vi åt bl.a på Sjöbaren som du rekommenderade och det var verkligen jättegott och kanon service. Tusen tack

Hanna Mattsson sa...

Tack själva! Vad roligt att du skrivit om oss och bröllopet! Kram

Malin sa...

Åh vilken god mat! Var själv på bröllop i maj när en av mina bästa killkompisar gifte och det var verkligen helt magiskt :)