Till den Koreanska Kycklingwoken gjorde jag en Thailändsk gurksallad som blev riktigt smaskig. Tyvärr hann den inte dra så länge men blev bra smak ändå.
Börja med marinaden:
0,5 dl hett vatten
1 msk honung
1 tsk salt
3 msk Risvinäger
Blanda vatten, honung och salt. Rör tills salt och honung löst sig i vattnet. Tillsätt risvinäger.
Dela en gurka på längden och gröp ut kärnhuset. Skiva gurkan i halvmånar och lägg den i lagen. Skala och hacka en halv rödlök (ska helst vara schalotten lök 2 st). Kärna ur och finhacka en halv röd chili. Blanda med lök och gurka. Marinera minst en timme före servering.
Kommer absolut att göra detta igen! Tack Erika för tipset och inspirationen!
4 kommentarer:
Ser jättegott ut. Helt i min smak. Får nog också ta och testa detta.
Vad gott det såg ut! Och vad kul att du hittade till min blogg :) Ha en bra vecka!
endiver har jag haft svårt för innan, måste nästan köpa det igen och se om lyckan (eller smaken) vänder!
Den där thailändska gurksalladen åt vi på semestern, så god. Ena gången var den inte alls stark så att Anki kunde äte den. Nästa gång (på samma ställe) så tändes en eld i munnen! Men när man gör den själv kan man ju själv bestämma styrkan, perfekt!
Vi äter inte heller så väldigt mycker marmelad, blir mest på helgen eller om man har ostbricka någon gång. Men precis som du skriver så tänkte vi oxå ha den som gå-bort-present. Ska bara leta upp någon fin burk först.
Skicka en kommentar