Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 17 augusti 2010

Korv Stroganoff helt enkelt

Så enkelt. Så gott. Så vardag!

Vissa kvällar springer bara tiden iväg och man vill ha mat snabbt. Korv Stroganoff är perfekt då. En rätt som man kan göra på sååå många olika sätt, ungefär så här gör jag:

1 ring falukorv
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 burk creme fraiche
tomatpuré
chilisås
salt o peppar
cayennepeppar
en gnutta honung

Tärna gul lök och skär falukorven i bitar. Bryn lätt i smör tills löken blir mjuk och korven får lite färg. Häll på krossade tomater och creme fraiche. Koka ihop och smaka av med tomatpuré, chilisås, salt, peppar, cayennepeppar, honung....

Servera med ris och sallad.

Enkel vardagsmat

Var har ni i er Korv stroganoff??

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är kul att läsa om vad andra har i sin korv stroganoff för det är verkligen en såndär rätt som har lika många recept som kockar! Jag brukar köra ungefär samma som du faktiskt!

Cupcakesfluffan sa...

Korvstroganoff är gott, det gjorde jag igår, ungefär som du fast utan krossade tomater

Pernilla sa...

ja, det är med korv stroganoff som med köttfärssås, alla har sin egen variant :) jag brukar köra hackad lök, matlagningsgrädde, tomatpure och det absolut viktigaste: timjan! det är pricken över i. ingen stroganoff utan timjan!

charlotta sa...

hm, tror inte att min förra kommentar kom fram - jag brukar ha i en burk crème fraiche med smak av paprika och chili, det är supergott!

Daniella - BakeCake sa...

Åh, korv stroganoff har jag inte ätit på år och dagar! Det måste jag äta i veckan!! Det är så himla gott!

Malin sa...

Korv Stroganoff är alltid lika gott, och en sån där rätt som man aldrig direkt följer nåt recept till. Åt själv det till middag idag faktiskt :)