Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 8 augusti 2010

Brunch på Ritz

I dag åt vi Brunch på Ritz. Vi var där redan när de slog upp dörrarna vid halv tolv och alla skålar var väl påfyllda, allt var fräsht och gott om plats. Trots att regnet hängde i luften satt vi utomhus. Den första droppen kom först när vi reste oss för att gå.

Vi började med lite kallt. Gott nybakat bröd med vispat smör, sill, ägg, lax, sallader i alla dess former och många olika såser och rörer. Mycket bönor och linser. Kallskuret, grönsaker och ostar. Efter första tallriken var vi egentligen ganska mätta.

Men vi fortsatte på det varma. Ribs, kycklingklubba, grillad tomat, paj, rostade rotfrukter plus lite annat. Nu var vi proppmätta!!

Meeen.....dessertbordet gick ju inte att hoppa över. Pannkakor med lönnsirap, rulltårtebakelse och en väääldigt chokladig chokladkaka. Och lite kaffe på det och sen var det bomstopp! Puhh....


Ritz i ett fint hus på Bastionsplatsen mitt i stan med uteservering utmed kanalen mittemot Trädgårdsföreningen. Lugnt och skönt trots så centralt. Krogen var mycket större än vad det såg ut som med massor av rum och skrymslen. Snyggt och stilrent. Brunchen var fräsch och det fanns mycket att välja på men inget kändes direkt genomarbetar utan mest lite blandningar som hällts upp i skålar. Mycket var väldigt fett och man blev mätt fort. I priset, som var 179:- (ganska dyrt) ingick kaffe, te och vatten. Vi ger Ritz brunch en svag trea. Roligt att testa en ny brunch men nästa gång blir det nog något annat ställe. Troligtvis Incontro som är en riktig favorit som måste bokas i god tid...

2 kommentarer:

charlotta sa...

jag håller med - ritz var riktigt bra förr i tiden, men sedan kom det nya ägare (som för övrigt ägde restaurangen jag jobbade på när jag pluggade) och de är inte bra, kan jag lova. nä, det finns många bättre bruncher i göteborg!

Remsan sa...

Ja, det behöver ju inte vara prisvärt och bra bara för att det är mycket mat. Hellre att det är genomtänkt och färre rätter.