Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 11 augusti 2010

God mat + Konsert = Kalas

I går drog Göteborgs kulturkalas igång. Brukar alltid var trevligt med något eller några besök. Äta något gott eller se en konsert. I år tyckte jag dock inte att konsertschemat var jättelockande. Men igår var det Timo Räisänen på Götaplatsen som vi gärna ville se. Det var ju en underbar kväll och MYCKET folk på stan.

Vi började med en tur i området på "Storans Parkering". Ett nytt område för i år. Kungstorget, där de brukar hålla till, är ju belamrat av en provisorisk saluhall under ombyggnaden. Var ett trevligt uppsving. Som vanligt fanns det många trevliga ställen att äta på men vi hade siktat in oss på Extreme Food. De har ju en butik på kungshöjd där de säljer såser, chips, kött och annat annorlunda, starkt och tokigt.

Så här såg menyn ut. Johan tog Chiligryta och jag testade Jamaicanska Jerkspett med kyckling, känguru och krokodil. Mycket mat och såååå gott!! Jordnötssåsen till var kanon och måste snart göra den. Synd att man inte visste vilket som var vilket kött, men allt var gott!!

Texas Chiligryta med Nachos, ostsås och starka tillbehör.

Jerkspett med underbar jordnötssås.

Sen var det konsert. Mycket folk kom till Götaplatsen för att se och höra denna galna göteborgsartist, Timo Räisänen. Väl värd alla priser för Sveriges bästa liveartist!

2 kommentarer:

Håkan och Anki sa...

Vi försöker oxå köra en lite slankare linje nu och laxen passar perfekt då. Tror det går att använda vitt torrt vin istället för sherryn, annars kan man köpa små flaskor på systemet om man vill det.
Spännande med (minst sagt) annorlunda kött, ser gott ut iaf.
Lycka till!

Yasemin sa...

Texasgrytan låter hemskt god.