Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 22 augusti 2010

Man blir ju bara så förbannad!!!

Satt o kollade på Jamies Matrevolution USA tidigare ikväll. Blir helt tokig på folks okunskap om mat. Att förändra matvanorna för människor i världens fetaste stad är tufft när ungarna inte vet skillnad på potatis och tomat. Ingen aning om någon grönsak. Vet inte att pommes är gjort av potatis. Frustrerande!!!

När Jamie till slut fick servera sin mat så visade det sig att ungarna inte åt med bestick. Det var fingrar och sked som gällde. Han trodde till en början att de skojjade med honom men så var inte fallet. När han berättade att barn i England åt mat med kniv o gaffel i skolan undrade de om det fanns dokumentation på det. WHAT!? Ska det behövas!? England och USA känns för mig som ganska lika länder men i detta fallet så verkar det vara två skilda planeter.

Det bara kryper i kroppen på mig. Stackars barn!! De har ju inget val!! Blir matade med halvfabrikat och sötad, färgad mjölk utan att ens be om det. De vet ju inte bättre! Många får diabetes i tidiga åldrar. Katastrof!!!

Ikväll åt jag en pizza. Och Johan en. Sen låg vi utslagna på soffan. Johan bad om att få bli magpumpad!!:) Tänk att de amerikanska barnen äter det var och varannan dag och verkar inte må det minsta dåligt av det. Det säger en hel del!

8 kommentarer:

charlotta sa...

ja, alltså, detta land säger jag bara. efter att ha suttit tio timmar i bilen mellan boston och niagarafallen kan jag konstatera att det inte är konstigt att folk är feta - det fanns INGET annat än hamburgerkedjor på vägen. inte en endaste liten fjuttig mack som sålde något annat än godis. det är helt sjukt! och folk är feta att det är skrämmande. rrrrrys. börjar sakna min filmjölk och fullkornsbröd!

Anna sa...

Ja det är skrämmande! Tyvärr går inte Jamies matrevolution på dansk TV så inte sett det, men jag ser det framför mig! Det är synd om barnen som ska behöva växa upp med såna matvanor.

Remsan sa...

Ja, om det var tufft Jamie i England så är det nog ännu svårare i USA. Det var precis likadant med barnen i England att de inte visste hur en potatis såg ut. En del hade aldrig, alltså aldrig, ätit en frukt. Många familjer hade inte ens matbord för alla åt vid TVn... Där var tom snabbmaten så billig att de inte hade råd att välja att handla annan mat. Men jag kan ändå bli så chockad över att många här hemma vet så lite fast vi proppas fulla med information.

Anonym sa...

Jag har följt och tittat på alla avsnitt av Jamie´s matrevolution och det är verkligen skrämmande! Inte blir det bättre av att personalen på skolorna hela tiden tillåter att det onyttiga som Jamie tar bort åter införs på skollunchen. Skamligt!

Håkan och Anki sa...

Helt ärligt så klarade vi inte av att se mer än halva första delen, sen blev det alldeles för mycket som irriterade oss... Blev på så dåligt humör så vi slog över till nåt annat. Avsnittet igår tittade vi inte alls på och det låter som det var tur det.
Men av det vi så så tyckte vi att skolpersonalen verkade måttligt intresserade att förändra något alls överhuvudtaget.

Erka Perka sa...

Hej Sofie! Du lämnade en kommentar till min veckomeny så nu har jag bloggat om den koreanska woken till dig :-)

Helena S sa...

Jag är också jätteupprörd över de amerikanska barnens matvanor. Pizza till frukost och har aldrig ätit med bestick! Hu! Tacka vet jag Sverige. Och alla feta föräldrar till alla feta barn i USA, föräldrarna har ju faktiskt sig själva att skylla. Det var bra att de gick till diabetesdoktorn. Jag tycker att Jamie är världsbäst, han gör verkligen en insats!

nille sa...

du klagar på riktigt om att de inte äter bra och sen smäckar du själv i dig en pizza, de e väl dubbelmoral va?