Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 2 augusti 2010

Italienska Färsbiffar

Första dagen på jobbet efter semestern avklarad. Känns faktiskt helt ok att vara tillbaka. Är nöjd och glad med semestern och räknar med att ha lite mer inom en snar framtid....

Idag när vi käkade lunch slängde min kollega fram ett recept som han brukar göra. Eftersom jag hade nästan allt hemma så bestämde jag mig att prova det redan ikväll. En citron inhandlades på vägen hem...

400g nötfärs
2 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rivet skal av en citron
2 st rivna/pressade vitlöksklyftor
2 tsk olivolja

Blanda alla ingredienser noga och forma till lagom stora biffar. Stek några minuter på varje sida.
Häll på 2,5 dl matlagningsgrädde. Hacka 6 st soltorkade tomater och blanda i. Krydda med salt och peppar. Jag kryddade lite extra med basilika, både torkad och färsk. Hällde även på lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Koka ihop såsen och servera med pasta.


Supersmaskigt!!

7 kommentarer:

charlotta sa...

det här låter ju helt sjukt gott! ska jag definitivt prova!

Nina Sommar sa...

Känns bekant... ;-)
En riktig favorit faktiskt.

Anonym sa...

Ser ju fantastiskt gott ut men är inte bilden lite grå ??? Behöver nog en ny kamera... ;-)

Remsan sa...

Du, det där låter verkligen supersmarrigt! Innehåller ju bara goda smaksättningar.

Mårtenssons kök sa...

WOW, det ska vi ha inom en snar framtid!

vanilla sky sa...

Mums! Alltid spännande med nya smaksättningar på färsbiffar och detta låter som något min familj skulle gilla :)

Magnus sa...

Sådärja! Tack för tipset, smakade verkligen ypperligt.