Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 7 augusti 2010

Ibland måste man tacka nej!

Denna dagen var tydligen poppis. Först tackade jag nej till ett bröllop. Sen en Kent-konsert. Och idag insåg jag att jag inte orkade gå på en tjejfest heller. Helt slut efter en veckas jobb, inklusive några timmar idag, och glad för alla dessa beslut!! Vuxna beslut!

När jag kom hem från jobbet tog jag och Johan våra cyklar och gav oss ut på en tur. Förra gången vi cyklade skulle vi ju kolla in Ostindiefararen Götheborg men hittade den inte. För den är ju så liten. Näää.....vi letade på fel sida älven. Stenpiren ligger tydligen inte vid Eriksberg som vi trodde utan ligger ju ett stenkast från Casino Cosmopol. Skeppet är enormt och var häftigt att gå ombord o kolla. Tyvärr fick man ju inte gå runt på hela. Johan ville gärna klättra upp i masterna. Det tyckte jag såg högt ut. Den är ju så hög att det var svårt att få med hela på foto utan att backa i älven...

Framifrån

Snygg bakifrån också...:)
Väl hemma gjorde vi Lasagne. Blev riktigt krämig och god med massor av ost. Köttfärssåsen smaksatte jag med allt möjligt: gul lök, vitlök, röd chili, chilisås, tomatpuré, oregano, krossade tomater, kalvfond, flytande honung, salt och peppar.
Jag köpte färdig ostsås som jag hade lite av i alla lagren. Överst hällde jag en bechamel som jag smaksatte med parmesanost. Överst hade jag mozzarella och gratängost. Gräddade i 200 grader i ca 25 minuter.
Till Lasagnen hade vi pizzasallad. Rött vin i glasen. Ett supergott Italienskt vin som vi köpte första gången när vi var i Italien för två år sedan och stannade på en vingård i Bardolino vid Gardasjön. En ren chansning. Så var det så gott. Finns inte på Systembolaget och blev superglad när jag hittade det i Border Shop när vi var där på semestern. Mmm.....


Ja....denna kvällen kommer inte bli sen. Är så förbaskat trött och går nog snart och lägger mig för att pigg och glad kunna njuta av en lång ledig dag imorrn.

4 kommentarer:

charlotta sa...

jag älskar sådana dagar - ibland är det bästa att inte göra något alls och bara ha det gott! precis så ska jag ha det idag, har jag tänkt!

Malin J sa...

Vad är det för storlek på din ugnsform? Jag önskar mig en i present men är lite osäker på vilken storlek jag vill ha!

Emelie sa...

Hej!
Tack för din kommentar, det värmer :)
Det bästa med mina tårtor är det att ALLT på tårtorna är ätbara, mums, vad sägs om en högklackad sko att gnaga på liksom? haha
Ska stanna här på din blogg lite o kolla på alla goda recept.
Kram!

Erka Perka sa...

Hej Sofie! Vilken vacker form - vart har du hittat den?