Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 15 augusti 2010

Tortillatårta

Vickan på Matplatsen utlyste en tävling där uppgiften är att test-laga ett visst recept och presentera det på sitt sätt. Jag tyckte att det var en kul utmaning och antog den. Så till söndagsmiddag blev det Tortillatårta.

Tårtan gick snabbt och enkelt att göra. Räcker till 4 portioner (eller 2 proppmätta och en lagom lunchlåda).

4 st tortillabröd
2 st kycklingfileér
1 st gul lök
en halv stor purjolök
100g champinjoner
smör att steka i
1,5 msk jalapenos, hackade (vi tog en röd chili istället som vi strimlade)
1/2 burk Salsa av valfri styrka
100 g philadelphiaost
1-2 dl riven ost
svarta eller gröna oliver

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfileérna i små tärningar. Tärna lök, strimla purjo och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Tillsätt lök och champinjoner och låt fräsa. Blanda ner Jalapenos (chili), salsa och philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar.

Varva tortillabröden med fyllning på en bakplåtsklädd plåt. Avsluta med fyllning. Dekorara med oliver och strö över osten. Gratinera i 15 minuter tills tårtan blivit genomvarm och osten smält och fått fin färg.

Servera med tex lite extra salsa, guacemole och en sallad.

Ogratinerad Tortillatårta

Gratinerad Tortillatårta

Tortillatårta med en god sallad till

Av de tortillabröden som blev över (hade redan legat i frysen en sväng) gjorde jag tortillachips. Ett perfekt tips på fördrinkssnacks, tilltugg eller liknand som går att variera i det oändliga. Pensla tortillabröden med olivolja och krydda dem med valfri smaksättning. Jag hade chiliflingsalt, paprikapulver och citronpeppar. Skär i bitar (typ åttondelar) och grädda i ugn. Tar endast någon minut så håll koll tills de börjar bli lite bruna i kanten.

3 kommentarer:

Remsan sa...

Din tacotårta ser riktigt smarrig ut! Vi har testat något likande någon gång som var gott.

Daniella - BakeCake sa...

Det här receptet måste jag testa! Det ser otroligt gott ut!!

charlotta sa...

åh, gud vad gott det ser ut! har aldrig hört talas om något liknande! här i new york är allt bra - varmt som man håller på att storkna!ska dock lämna staden idag för vår roadtrip, ska bli kul!

hoppas allt är bra i götet!