Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 27 augusti 2010

Fredag - då är man värd något gott i glaset!

Efter en hel veckas jobb, äntligen fredag! Kom på idag att jag jobbat fyra veckor efter min semester!!! What?! Tiden bara springer iväg. Snart sitter man här med glöggen och funderar på julklappar...

Blev ett Body Pump pass i dag efter jobbet. Så skönt! Lite stum i kroppen efter afrostep igår men sommarkortet på gymmet ska utnyttjas in i det sista. Funderar på vad jag ska träna resten av året. Lite trött på löpning så blir nog att jag satsar på ett kort på närmsta gymmet.
Lite sugen på fisk idag så gick och köpte färsk Kummel i fiskboden. Panerade i ströbröd, salt och peppar och stekte i massor av smör. Så gott och enkelt! Till det hade jag Risotto med svart trumpelsvamp. Inte bara snyggt. Gott också!!
Johan är jättesuperförkyld (som bara en man kan vara). Försökte pigga upp honom med en Gin o Tonic före maten. Fått för mig att gin är bra för det mesta.... Gott och törstsläckande tyckte jag!
Risotton gjorde jag på följande sätt:
Hackade 3 schalottenlökar fint. Fräste i olja i en kastrull tillsammans med 2 dl avorioris.
Hällde på 1,5 dl vitt vin, 1 msk brynt kycklingfond och ett par deciliter vatten. Kokade upp och fyllde på med vatten allteftersom. Får inte torka till och brännas vid. Puttrade på tills riset känndes klart. Stekte en "näve" svart trumpetsvamp i mycket smör och blandade ner det i Risotton. Rev ner 1 dl parmesan. Smakade av med salt och peppar.
Black and White. Risotto och smörstekt svart trumpetsvamp.

Middagen är serverad! Panerad Kummel med Svart Trumpetsvamprisotto. Några körsbärstomater och några salladsblad. Gjorde en snabb sås/vinägrett på olivolja, kycklingfond, vatten, gul paprika, vitlök, salt och peppar som jag mixade ihop. Gott med en helt brytande smak till.

Till det drack jag ett suuupergott vitt vin. En favorit i repris: Saint Clair Sauvignon Blanc. Så gott!! Farligt gott!! Kallt och fräsht!!

Kollat lite Finnkampen o hejjat på min gamla klasskompis som var med. Man blir lite stolt!!

Fortsatt trevlig helg!!

7 kommentarer:

Remsan sa...

Så gott! Och så vackert!
Vet du, jag gick helt sonika och köpte en ny kamera. Jag blev så arg på alla dåliga bilder och så dök ett erbjudande upp. Vi köpte en enklare systemkamera, den har ju även ett autoläge ;-) Hur har du gjort?

Lina sa...

Oj, vad gott det såg ut! Svart trumpetsvamp brukar vara lite svårt att hitta men den är kanon ju.

Svorskan sa...

Vad duktigt du tränar och maten ser jättegod ut. Ha en fortsatt underbar helg!

vanilla sky sa...

Så gott! Och riktigt snygg mat :)
Gissa om jag är sugen på att träna, varenda liten muskel skriker efter gymmet, snaaart bara 1 vecka kvar på resande fot så ska jag sätta igång igen! Längtar!

charlotta sa...

vad fint det ser ut! och gott, mmmmmmmmm. svamprisotto är the shit!

Helena Ljunggren sa...

Svart trumpetsvamp har jag aldrig sett. LÄckert!

Jenny sa...

Vilken fantastisk blogg jag råkade hamna på! Jag älskar att laga god mat och letar alltid efter ny inspiration. Tack! :)