Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 5 augusti 2010

Bärpaj

Skönt att veckan börjar närma sig sitt slut. Det är tufft att komma igång efter semestern. Speciellt när man håller ett högt tempo. Känner mig väldigt effektiv och produktiv och full av energi. Semerster kan göra underverk.

Idag var det vattningsdags igen hos tomaterna. Men regnat endel så behövdes inte vattnas så mycket. Passade på att plocka lite mer bär. Gav mig upp i skogen och plockade blåbär. Finns enorma mängder och alldeles blåprickigt på vissa ställen. Satte mig ner bland blåbärsrisen och plockade.

Hemma blev det bak. Lovat fredagsfika imorrn. Testade ett recept som jag hittade hos Victoria på Matplatsen. Lät fantastiskt gott! Sött, segt och gott!

120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g bär, hälften blåbär och hälften röda vinbär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner i äggblandningen. Blanda i smöret. Häll ut smeten i en pajform. Häll över bären. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Se till så den inte bränns vid i slutet.

Snygga färger. Dålig kamera... Tack syster för bären!!

Doftar underbart gott! Imorrn serverar jag den på jobbet med vaniljsås. Återkommer med betyg...
Betyg: MVG. Väldigt god och kan nog göras med de flesta sorters bär. Mina kollegor gillade den och vi slukade nästan hela pajen med vanlijsås till. Seg, söt och god med smak av kolakakor. Så gott!!

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Önskar att vi oxå hade blåbärssnår nere i våra trakter, blir så avundsjuka på alla er som skriver att de varit ute och plockat de små blå.
Får nöja oss med frysta, de färska är så in i bänken dyra...

Nina Sommar sa...

Ser gott ut. Jag lär få höra talas om detta.

Pernilla sa...

vilket himla fint fat du hade bären i!

ja, choklad sitter verkligen aldrig fel. jag brukar säga att jag inte förstår varför det ens finns efterrätter som inte innehåller choklad ;)