Oxrullader
4 skivor lövbiff
bostongurka
3 st schalottenlökar
8 skivor rökt bog
salt och peppar
sås:
1 liter vatten
kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
4 tsk bostongurka
1 paket bacon
salt och peppar
1 dl grädde
maizena
- Lägg köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar.
- Lägg två skivor rökt bog på varje köttskiva. Bred på bostongurka.
- Skala och skiva schalottenlöken tunt. Lägg ovanpå bostongurkan.
- Rulla ihop hårt och fäst med en trästicka/tandpetare.
- Tärna och fräs bacon i en stor gjutjärnsgryta. Bryn även rulladerna runt om i samma gryta.
- Tillsätt vatten, soja, buljongtärning, salt och peppar. Låt puttra på låg värme i en timme.
- Ta ut rulladerna och gör såsen.
- Tillsätt bostongurka, grädde och red med maizena tills såsen känns tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i rulladerna igen och låt puttra 15 minuter till.
Till rulladerna fuskade jag lite med färdig potatisgratäng och färsk kokt broccoli (inte något fusk med det). Tycker faktiskt de där färdiga gratängerna man köper på påse är helg ok. Krämiga och goda. Jag har provat både Peka och Ahlströmers men har sett att det finns en uppsjö olika märken av dessa nuförtiden.
5 kommentarer:
Oxrullader är bland det bästa jag vet, särskilt mammas! Så bra också att man kan rulla in lite olika fyllningar. Jag brukar göra med bacon, senap och cornichons. Mycket sås ska det bli och jag gör som du, använder det till något annat en annan dag. Såsen är nästan det godaste :-)
Trevlig helg!
Såg också det avsnittet och tänkte att det där måste göras inom kort, vad gott!
Det här gillar jag:)
Det börjar smyga sig in lite höst i köken tror jag allt. Även om rödbetor i sallad kanske mer kvalar bland sensommarrätterna. Men oxrullader däremot andas höst. Hur lite jag än vill att sommaren ska ta slut så är jag sugen på höstmat. Och vinet dom kommer där till :-)
Du menar alltså att det kan bli för mycket sås?! Är det möjligt?!
Skicka en kommentar