Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 5 augusti 2012

Fylld kycklingfilé med ratatouille

Jag måste inte ha ris/pasta/potatis till alla måltider men skulle inte vilja utesluta det helt från min kost. Färskpotatisen nu är ju så god och pasta finns det ju så många roliga former av. Borde göra färsk lite oftare. Min pastamaskin är verkligen inte utsliten (höst/vinterprojekt!!).

För några veckor sedan gjorde jag en trevlig och god kycklingrätt. Baconlindad och getostfylld kycklingfilé men ratatouille. Ingen pasta eller potatis till, bara lite smörstekta sockerärtor.





Baconlindad och getostfylld kycklingfilé
2 kycklingfiléer
getost (chevré)
färska basilikablad
4 st baconskivor
  • Skär en skåra i kycklingfiléerna på längden, inte helt igenom. Som en liten ficka. Lägg lite lagom med getost och ett par blad färsk basilika.
  • Linda baconskivorna runt.
  • Förstek ett par minuter på varje sida i stekpanna. Kör färdig i ugn på 200 grader i ca 15 minuter.


Ratatouille (eller färgglad grönsaksröra)

1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 tomater
salt o peppar
honung
1/2 lime
basilika
  •  Skär alla grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Börja med att fräsa lök och vitlök i lite olja. Tillsätt därefter resten av grönsakerna. 
  • Krydda med salt, peppar, honung, limejuice och basilika. Låt småputtra på svag värme i ca 30 minuter. Ju längre desto godare. Smaka av!
 

Antar att många har lite söndagsångest i dag?! Många som går tillbaka till jobbet i morgon efter en härlig semester? Tillbaka till vardagen och verkligheten! Johan har en vecka till och den tänker vi fördriva den mesta av tiden på hemmaplan. Hoppas att vädret blir ok så vi kan göra lite dagsutflykter. Finns många fina platser runtomkring som vi länge pratat om att besöka.

7 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Efter en sommar fylld av ALLT, mängder av ALLT, ska jag ta tag i muffintoppen. Inte ta tag i bokstavligen, utan vill slippa kunna ta ett tag i muffintoppen. Ja, du fattar ;o)

Ser gott ut!

Kram Malin

Sanna sa...

Åh det ser supersmarrigt ut! Det jag jättelänge sedan jag åt kyckling. Blev jättesugen!

Lotta i Två små kök sa...

Håller med dig, kolhydraterna behövs inte till alla måltider men många :-)

Rattatoj är verkligen ett suveränt tillbehör.

Hoppas ni får en fin vecka på hemmaplan.

Remsan sa...

Du är som jag. Jag kan äta bara grönsaker tillsammans med köttet/fisken, men vill inte utesluta det helt. Mest handlar det om att jag vill försöka äta mer grönsaker och vill inte äta bara vegetariskt. Och så orkar jag så mycket mer om jag drar ned på de snabba kolhydraterna. Ratatouille är grymt gott och passar till en massa. Getostfylld kyckling är mums.

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Läckert:)

Amy's piece of cake sa...

Ratatouille är så gott eller som barnen här säger... råttatoj ;)

Linda-matstugan sa...

Det här är nog bland det bästa jag vet fylld kycklingfilé med bacon. Rataouille var länge sedan jag gjorde, tack för påminnelsen. Det är ju såååå gott! Fina sommarbilder på er också då jag bläddrar bland dina inlägg:-) Kram!