Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 9 augusti 2012

Fisk i paket och en tur till Hönö

Men det var väl trevligt att solen tittade fram i dag så vi äntligen kunde ta vår tur till Hönö. Har till och med lyckats dra på mig en "kvinnlig bonnabränna" (linne istället för t-shirt). Snyggt! Men vilken härlig dag vi fick! Bilfärja över till Hönö från Lilla Varholmen. Körde en sväng till Fotö innan vi parkerade i hamnen i Hönö Klåva. Fiskebåtar, fritidsbåtar och lyxbåtar. Inredningsaffärer och klädaffärer. Restauranger och caféer. Mysigt, pittoreskt och inte allt för mycket turister.

Hamnen i Hönö Klåva


Vi gick på Fiskemuseet och kollade in allt som har med gamla fiskebåtar, u-båtar, fiskar och fåglar att göra. Ett mysigt litet museum.

Oliver "rattade" lite


Två glada fiskare
Vi hade tänkt att äta lunch på Café Hönökakan, som ju var med i Mitt Kök  Sverigeresan på TV4 Nyhetsmorgon i veckan. Vi blev lite besvikna när vi kom fit och de inte alls satt mitt i caféet och gräddade hönökakor, hyllan med bröd för försäljning var tom och uteserveringen var inte jättetrevlig. Så vi bestämde oss för att sätta oss på en restaurang med uteservering precis på kajkanten, Lilling Cottage. En butik med inredning, blomsteraffär, café och restaurang i ett. Man beställde inne och blev serverad på uteserveringen. Trevlig personal och god mat. Fick en stor karaff med vatten till maten och i stället för en tråkig nummerlapp fick vi en träbricka med ett nummer på och en spetsad gaffel i. Snyggt! Till kaffet fick man en lyxig tryffel. Många bonuspoäng!

Nummer 22
Vi åt ett av de två alternativen till dagens lunch: Räksallad med bulgur, ägg, grillad sparris, "lätt solkyssta tomater" och krämig örtdressing. Salladen serverades i en gigantisk väldigt snygg skål.


God sallad i stor skål

Jag och Oliver spanar ut mot Vinga
Efter maten somnade Oliver i vagnen och vi gick och la oss på en gräsplätt, i lä vid en klippa vid en badplats. Så härligt! Insåg att det var första gången vi låg och solade denna sommaren. Vi skippade badet då det blåste lite och inte lockade speciellt.

***

Till kvällsmat fortsatte jag på tema pepparrot. Fick många härliga tips efter gårdagens inlägg. Blev väldigt sugen på fisk med skirat smör och riven pepparrot. Johan föreslog fisk i paket, som vi sett ett recept på i min nya kokbok av Jamie Oliver. Vi gjorde en kombination. Fisk i paket med riven pepparrot till.


Fisk i paket
ca 200 g vit fisk per person, tex. kummel eller torsk
strimlad salladslök
kvartade körsbärstomater
smör
citronsaft
rapsolja med citron
salt och peppa
  • Lägg en klick smör i botten på ett ark smörgåspapper (ett ark per portion). Lägg fisken ovanpå.
  • Krydda med salt och peppar. Lägg på strimlad salladslök och tomater. Klicka på lite smör, ringla över olja, pressa över citron. Vik ihop smörgåspappret så det blir tätt. Ställ paketen på en plåt.
  • Baka mitt i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.

Servera de färdiga paketen direkt på tallriken

God sås av smör, olja och citronsaft
 Servera med färskpotatis, kokt blomkål, citronklyfta och färskriven pepparrot. Så gott!!

Mycket sås ska det vara!

7 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Goa gubbar på Hönö, i alla fall en... Fiskgubben från Hönö fiskvagn, utanför Willys i Falkenberg.

Fiskpaket, det var länge sedan. Har det mesta hemma. Kanske ska pilla ihop det en dag.

Kram Malin

Anonym sa...

än en gång tack för allt du bjuder på. Sååå roligt att se o läsa o fisken var säkert god Gittan

Mårtenssons kök sa...

Åh, det är så härligt med sådana däringa spontanutflykter, så mycket ni har att se runt om er där uppe.
Fiskpaketet ser mer än lovligt gott ut...

Lotta i Två små kök sa...

Så mycket fint och trevligt det finns att se i vårt land ändå. Inser att jag är väldigt dålig på det här med utflykter...

Önskar att jag gillade fisk, såna där fiskpaket ser så gott och fräscht ut, och med pepparrot till!

Trevlig helg!

MÅ Gott sa...

Tur att ni bytte matställe för det ni valde verkade mycket mysigare!

Amy's piece of cake sa...

Vilken härlig utflykt! :) Önskar dig en trevlig helg, kram!

Jenny sa...

Vilken mysig och fin blogg du har!
Hittade den när jag letade rabarberrecept och gjorde som jag skrev i en kommentar den sega rabarberkakan igår. Kommer absolut besöka din blogg fler gånger!