Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 30 september 2011

Viltskavsgryta

Jag har sagt det förut. Skav i alla dess former är perfekt snabb-mat. Alltid bra med ett paket skav i frysen. Behöver inte ens tina den helt innan man tillagar. Bara att lägga hela den frysta biten i pannan, dra av lager med skav, vända, dra av lager och fortsätta så tills hela biten är i småbitar, och sen bryna och smaksätta.

I helgen gjorde jag en Höstig Viltskavsgryta som  blev riktigt god.

1 pkt viltmästarskav (polarica)
10 cm purjolök
champinjoner, skogschampinjoner eller annan höstsvamp
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
2 msk dijonsenap
1 msk torkad timjan
kinesisk soya
salt och peppar

Bryn skavet. Kvarta svampen och strimla purjolöken. Fräs tillsammans med skavet. Häll på grädde och yoghurt, dijonsenap, timjan och kinesisk soya. Koka ihop och smaka av med salt och peppar. Garnera med frysta lingon och senapsskott precis före servering.




Servera med basmatiris, haricots verts och körsbärstomater. Kanske ser ut som maten är grusig men det är bara nymalen svartpeppar. Ett beroende vi har i detta hushållet. Kvarnen är alltid med på bordet när vi ska äta:).

12 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Himmel vad gott det ser ut med lingonen på!
Jag "grusar" också maten med svartpeppar, det är så gott med nymalen.

Trevlig kväll!

MrsSunshine sa...

Hej! fin blogg du har:-) Skavgrytor är verkligen härlig vardagsmat, så mättande & värmande till den kommande vintersäsongen!

Tant gul sa...

Älskar viltskav. Inser bara nu att jag äter det allt för sällan. Trevlig helg!

Remsan sa...

Mmm... Vad gott! Nu är man verkligen sugen på höstmat. Viltskav är som du säger perfekt att ha hemma i frysen. Går att svänga ihop många snabba rätter med det.
Ja, nu får väl bebisen kika ut snart :-) Vi är många nyfikna som väntar!
Ha en skön helg!

Pernilla sa...

nu har du inte bloggat på hela dagen, är du på BB månne? spännande!

nu har jag iaf skrivit ut receptet på citronmarängpaj så du kan göra en egen och slipper gå ut på café för att äta det :)

Frostrosor sa...

Ser riktigt gott ut! Skav är gott! Blir dock sällan vi köper det, man glömmer bort vissa saker!

Marie sa...

Väntar med spänning på ditt nästa inlägg, blir det ett från BB kanske??? :))))) Passar på att tacka för alla dina recept och härliga bilder!

Charlotta sa...

HURRA och GRATTIS till er lilla pojke! Hoppas att allt har gått bra och att ni mår bra alla tre - ser fram emot bild på underverket!

KRAM från Charlotta och Callen

Lisa sa...

Är det så pass att det har anlänt en liten gosse? :D Stort stort grattis!!! :)

Mårtenssons kök sa...

Är det sant? Har den inneboende äntligen behagat att kika ut och visa sej?
GRATTIS till er alla tre i så fall, vi är så glada för er skull! Hoppas det är riktigt bra med er och att det snart kommer bilder.

(Tänkte skriva något om skavet också men det känns ju helt konstigt nu)

Kramar från Mårtenssons.

Åsa Holmström sa...

Grattis grattis!!! Hoppas att ni alla tre mår bra!
Alla från Edling grattar!

kram
Åsa

Matarkivet sa...

Ser härligt ut med lingonen!