Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 18 april 2011

Tobleronecheesecake

När Johan firade sin födelsedag med familjen på besök hade jag gjort en Tobleronecheesecake. En tjock kakbotten och len cheesecake med svag syrlig chokladsmak från toblerone och kesella. Skulle nog velat ha mer smak på cheesecaken men det blev en god kombination tillsammans med chokladbotten och jordgubbarna.

400 g Maryland cookies choklad
125 g smör
2 1/2 dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl socker
3 ägg
200 g Toblerone

  • Smält smör. Krossa kexen i mixer och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Grädda i 175 g i 8 minuter och låt svalna.
  • Vispa ihop kesella, philadelphiaost och socker till en jämn smet. Rör i äggen ett i taget. Smält Toblerone över ett vattenbad och blanda ner i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i 125 grader i 40 minuter. Väldigt lös men stelnar efter att ha svalnat och fått tillbringa minst 5 timmar i kyl.
  • Garnera med hyvlad vit och mörk choklad (ta hjälp av potatisskalare) och färska jordgubbar. Servera med en klick grädde.
Receptet hittade jag hos Mama Skogly.

15 kommentarer:

Remsan sa...

Ser väldigt gott ut! Vilken lyxdessert!
Lag löpningen åt sidan... Hm... En vanligt orsak bland tjejer brukar vara en väntad... Fast du cyklar ju å andra sidan flera mil ;-)

Mårtenssons kök sa...

Så vansinnigt god den lät, har också kollat in den hos Mama och lagt i högen. Får se när det blir att bjuda någon lycklig på den:)

Unknown sa...

Halleluja moment! Passar perfekt för en chokladälskare som mig! Den ska absolut läggas till samlingen! Tack! Kram

Hanna sa...

Jisses så gott det lät! Bokmärkes direkt! :)

Unknown sa...

Tack för kommentaren i min blogg! Kul att se att andra än "närmast sörjande" kikar in ibland. Röd curry har jag bara provat en gång, är lite rädd att det ska bli för starkt. Men jag kanske finner ditt recept här så jag kan prova det!?

Frostrosor sa...

Lägg av vad gott! Blir alldeles knäsvag av denna läckerbit till tårta! :-)

Fridas kök sa...

Yummi! Vilken festtårta!
Men du tänker mer smak, tror du det kan bli bra att öka/dubbla mängden Toblerone?

Mor Mona sa...

Duu, den ska jag testa till någon av våra födelsedagar i vår. Kör fast ibland med dom gamla vanliga recepten. Nytt o roligt nu inför jordgubbssäsongen!

Pernilla sa...

nu undrar jag vart min inbjudan till kalaset tog vägen någonstans? ;P
fy fabian vad gott det ser ut! jag sparar receptet och testar hemma nån dag, vad tror du om mörk toblerone, kan det göra så det blir mer smak kanske?

jag ville börja påskpynta redan första april för att hinna med att ha det framme men jag blev nedröstad :( du får nog skynda fram med pyntet ja, snart har ju påskharen redan hunnit förbi och har du inget pynt får du inget ägg!

Erika Skogly sa...

Hoppas det smakade!
-Mama Skogly

vanilla sky sa...

Himmel vad gott! Jag får fantisera om hur gott det smakar, för just nu är det projekt gå-ner-2,5-kg-innan-sommaren som gäller här!

Cupcakesfluffan sa...

Den måste jag testa, har fortfarande massa Toblerone hemma efter att ha vunnit stjärnvinsten på Liseberg i Julas

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

Åh nej, det ser SÅÅ gott ut! Det här receptet ska jag absolut lägga på minnet, jag älskar toblerone! Tack för kommentaren i min blogg, din är verkligen läsvärd =D

Erika - Bakglädje sa...

Det ser jättegott ut.

chanette med söner sa...

mums.. denna frestar smaklökarna