Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 6 december 2010

Mangokassler med grönsaksris

Snabbt och enkelt!! Och mycket godare än vad jag trodde!

Skiva kassler och lägg omlott i en ugnsfast form. Bred på mango chutney. Grädda på 250 grader i 10-15 minuter. Jag var lite rädd att det skulle bli torrt men det blev otroligt saftigt!

Till grönsaksriset började jag med att koka basmatiris. Knappt en portion per person. Hacka grönsaker i ungefär lika stora bitar. Tex. paprika, vitkål och morot. Fräs grönsakerna i smör eller olja. Tillsätt ris och krydda med salt, peppar och curry. Toppa med strimlad salladslök.


Till den saftiga kasslern och det smarriga grönsaksriset gjorde jag en sås på grekisk yoghurt, mango chutney och curry. En klockren klassiker!!! Will do again!!

7 kommentarer:

Remsan sa...

Åh, så gott det låter och vilka fina färger!
Jag har mailat dig om en galning.

Cupcakesfluffan sa...

Så gott det ser ut, mango chutney i mat är så gott

Hanna sa...

Vilken fin blogg du har, härliga recept på både mat och bak :-)

charlotta sa...

grönsaksris är ingen dum idé alltså! måste ju vara lite som fried rice på en asiatisk restaurang va?

synd att du inte ska med på snapsprovningen ikväll!

Emilia sa...

Åh, det där riset verkade riktigt gott!

Erika Skogly sa...

Tänk, ibland kan det enkla vara nog så gott!

Unknown sa...

Det här tycker jag låter super nice! Högen för mat som ska testas...bara växer...men den kommer absolut hämna där :-) Ha det gott :-) Kram Gourmetmorsan