Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 22 december 2010

Bulgursallad med apelsin

En julinspirerad sallad dagarna före jul. Ingen nyhet att jag gillar frukt i maten. Apelsin passar ju bra. Nu är de ju som godast!!

  • Koka Bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  • Hacka hasselnötter grovt.
  • Strimla färsk basilika.
  • Filéa apelsin.
  • Smula fetaost.
  • Blanda allt i en bunke. Salta och peppra.
Passar både till köttbullarna och revbenen som blivit över från julbordet!

I morgon är det "Lillejulafton". Ja, i Skåne säger vi så i alla fall. Ska jobba hela dagen och sen sätta mig med packning, julklappar och lite ätbart på tåget söderut. Hemma hos mamma och pappa väntar familjen med gröt och nygriljerad skinka. Längtar!!

5 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Roligt, tänker nämligen göra en sallad med apelsin, feta, bulgur och granatäpple. :)

Håller med di om rödbetssallad, ett måste och hemagjord är bäst!

Fru Matglad sa...

Ser jättegott ut Sofie!
Hoppas tågresan går bra utan förseningar då!;)
God Jul på dig!
Kram

Remsan sa...

Näe, fy vad du läskas. Gud så gott och fräscht!
Hoppas verkligen din resa går enligt planerna. Ha en trevlig tripp och en god jul.

Vegohimlen sa...

Åh, nyttigt och gott!!

Erka Perka sa...

En sallad helt i min smak. Den här skulle jag verkligen kunna tänka mig att ha på julbordet som en pigg kompis bland allt kött.

Kom du fram till Skåne? Jag är där nu men vi åkte bil. Vädret är verkligen helt galet! Det senaste jag hörde (från min svåger) är att i princip inga tåg går här nere idag så jag hoppas verkligen du kom ner.