Vissa dagar blir det lyxigare vardagsmat än andra. Som tex. igår. Vi hade en bit oxfilé över från helgen och jag bestämde mig för att göra Biff Rydberg. En riktig klassiker. En lyxigare variant av pytt i panna som uppfanns på Hotell Rydberg i Stockholm en gång i tiden.
Potatis tärnas och råsteks. Lök hackas och bryns. Köttet (oxfilé, biff eller innanlår) tärnas och steks lätt så det förblir saftigt. Jag hade även lite tärnade morötter med för färg och smak. Jag blandade ihop allt med det vanligaste är att man lägger upp varje ingrediens för sig i rader på tallriken bredvid varandra. Självklart serverade vi med en äggula i sitt skal och senapscreme (creme fraiche och dijonsenap). Vi hade även saltgurka till. Sååå gott! Blev även en lyxig matlåda idag:).
9 kommentarer:
Ohoj, det var länge sen det åts en Rydberg här, det måste vi snart göra igen. Mums!
Det är riktigt gott det!!mums nu blev jag vrålhungrig ;)
Har aldrig gjort Biff Rydberg, men min bror har sagt många gånger att han vill göra det, kanske skulle ta och testa det
Vad sugen jag blev, det är så gott med rå äggula. Mumsfillibaba! :-)
Åh vad gott, jag fick också cravings på pytt häromdagen
http://www.ovanligtgott.se/2010/12/graddpytt-kajsa-warg.html
biff rydberg är riktigt gott! jag brukar smörsteka morötter istället för att ha kött till, det är smarrigt det med :)
jag har nog aldrig lagat biff rydberg, eller vadå nog, det har jag inte. ätit det däremot har jag, och det är ju lika bra det :)
jag får nog köpa hem lite havssalt till nästa jul och göra om de där kolorna på nytt då, de var ju fruktansvärt goda även utan havssalt så med måste det ju vara spektakulärt!
Lyx! Lite oxfilé mitt i veckan sitter aldrig fel! :-)
Vad gott! Vi åt det som en lyxlunch förra veckan på köttrester från när vi åt fondue. Min man, som lagade maten, hade aldrig ätit det innan och han läste i Morbergs kokbok som INTE har med att senapscreme kan vara gott till. Liten besvikelse, men gott ändå!
/Åsa
Skicka en kommentar