Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 6 augusti 2010

Hemmasnickrad Pizza

Ikväll blev det hemmapizza efter Johans önskemål. Insåg efter en stund att jag egentligen var alldeles för trött för ett sådant projekt. Varför ska man vara så jäkla präktik bland och inte använda halvfabrikat!??!?! Grrr....

Gjorde Leilas Pizzasås från hennes senaste kokbok: "One more Slice".
4 st kvist tomater
5 st gula körsbärstomater
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Skiva vitlöken och tärna tomaterna. Fräs vitlöken i smöret en kort stund. Tillsätt tomaterna och honung. Koka ca 20 minuter tills tomaterna kokat sönder. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Låt kallna.

Hittade ett recept på pizzadeg i Vår kokbok. Jästen var slut på ICA så det fick bli torrjäst. Varit med om bättre degar. Det största problemet var när det skulle kavlas.... FINNS JU INGEN PLATS!!!! Var grejjer, disk och jox överallt! Men.....tillslut blev det 4 små pizzor med tunna bottnar i oregelbundna former. Vi hade lite allt möjligt på. Lök, champinjon, paprika, oliver, mozzarella, riven ost, tryffelsalami, bacon, parmaskinka.... Ruccola till efter gräddning. Min absoluta favorit blev med nektarin och getost. Efteråt la jag på parma och ruccola. Mmmm....



Eftersom det är fredag blev de självklart lite vin till...... :)

8 kommentarer:

Remsan sa...

Ha ha... Precis som när jag får mina idéer i köket. Ibland finns det mer energi till själva idétänkande än till att förverkliga dem. Just när man inser vilket meck det blir. Men pizzorna såg väldigt goda ut, säkert extra goda efter allt ;-)

Mor-Mia sa...

Dina pizzor ser riktigt goda ut!
Visst har man frågat sig många gånger varför började jag med det här nu.. men man får trösta sig med att det brukar ju bli gott iaf!

charlotta sa...

åh, vad gott med hemmagjord pizza! ja, jag känner också igen känslan - jag har flera gånger plockat fram allt till brödbak men sen bara inte orkar haha.

hoppas du får en fin helg!

Daniella - BakeCake sa...

Herregud vad gott det såg ut!! Nu blir det ett pizzabak i helgen! Tack för tipset!
Kram

Mårtenssons kök sa...

Nektarin och getost, wow vad det låter gott, det blir nog pizza här oxå i morgon, vi blev så sugna efter att läst om allt gott ni hade på. Det där med grejor överallt i köket känns igen, då önskar man att man hade diskmaskin, var nu den skulle stått..
Sv: Nej det Thailand man ser på Håkans bar fanns inte där vi var, kan inte mer än hålla med dej, det vill vi verkligen inte uppleva. Krabi har vi hört andra som oxå upplevt positivt. Visst är det ett underbart land med underbara människor.

vanilla sky sa...

Tack för dina tröstande ord! Det värmde i mitt ynkliga sjukling hjärta ;)
Du, de där pizzorna såg bara oooootroligt goda ut, 1000 gånger bättre än köpepizza!

Pernilla sa...

vad fina och färgglada pizzor ni gjort, de ser mycket godare ut än dem man får på pizzerian tycker jag :)

haha, nej kycklingen var dansk tror jag, vet inte vad man ska ha i grytan för att det ska bli en dansk gryta? röde pölser och wienerbröd kanske? ;)

Helena sa...

Den här pizzasåsen gör vi alltid när vi ska göra egen pizza! Eller ja, det är alltid Olof som gör pizza hos oss. Men jag uppskattar att äta den! :-)