Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 10 december 2009

Ugnsbakad falukorv

Falukorv e gott det! I veckan blev det ugnsbakad. Ingen stor bit som låg i frysen så istället för den klassiska ringen så blev det skivor rakt i genom som jag bredde lite dijonsenap på, varvade med tomatskivor och lökskivor och la i en form. Blandade pressad vitlök, fryst persilja med olivolja, salt och peppar och ringlade detta över falukorven.
La riven ost över korven i formen och gratinerade på 225 grader i ca 25 minuter tills osten fått en fin färg.
Serverade med potatismos, rivna morötter, ketchup, senap (inhandlad på Liseberg) och Lingonsylt. Nån tyckte inte att man kan ha både lingonsylt och ketchup på moset men det har jag alltid haft så det går jättebra!!:)

3 kommentarer:

Johanna sa...

Hur gott såg inte det där ut då =) ? mmmmmm, vilket bra sätt att dryga ut maten när det inte finns tillräckligt med korv... ännu en bra rätt att fylla i matsedeln.. TY=)

Sara sa...

Åh så gott! Jag lagade detta idag. tack för tips!

Linda sa...

Ser supergott ut! Gör nog detta imorn!