Tärna 1 palsternacka, 2 mörötter och 3 potatisar samt strimla ca 10 cm purjolök. Bryn detta i en gryta med timjan och tomatpuré mot slutet. Häll på ca 4 dl vitt vin, lika mycket vatten, 1 fiskbuljongtärning, salt och peppar. Koka tills rotsakerna blivit mjuka. Häll i en burk creme fraiche och ett gäng körsbärstomater. Koka upp och smaka av. Tillsätt fisken. Denna gången blev det inte färsk fisk. Istället fryst både lax och torsk i bitar. Koka upp. Stäng av plattan och lägg på locket. Låt fisken sjuda sig klar så att den inte kokar sönder.
Självklart drack vi resten av vinet till. En bra start på veckan!! Tack lillebror!:)
1 kommentar:
gud så bra.. har länge varit sugen på att göra fisksoppa.. och detta ser ju vääääldigt gott ut.
Ha en härligt helg !
Skicka en kommentar