Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 6 december 2009

Fredag med kollegorna

I fredags var jag ute med kollegorna på Ruckmans för att se och lyssna på Peter Apelgren. Vi hade bokat barbiljetter genom jobbet genom våran trivselförening. Innan showen gick vi och käkade på Portofino som ligger i närheten. Vi fick en sallad med ruccola, tomat, champinjoner och kronärtskocka som förrätt. Smaskig "aptitretare". Trevlig personal sålde in gott vin och berättade om de olika pizzorna vi skulle få smaka.
Vedugnsbakade, lövtunna pizzor. Vi började med en som hette "Di Bue". Oxfilé, champinjoner, gorgonzola och tomat. Efter gräddning la de på strimlad rosésallad. Därefter fick vi "Finocchio de funghi". Tunt strimlad fänkål och skivade champinjoner. Innan servering ringlades en gremolataolja på med citron, persilja och vitlök. Riktigt god! En spännande variant på "Quattro Formaggio" med mozzarella, chevre, parmesan och gorgonzola. Ovanpå osten låg tunt skivat päron och valnötter (se bild nedan).
Sista pizzan hette "Parma Parma" där alla ingredienserna lades på efter att bottnen gräddats. Prosciutto, soltorkade körsbärstomater, parmesan och ruccola (se bild nedan).

Efter en trevlig och god middag promenerade vi genom Nya Varvet-området till Ruckmans. Julbordsgästerna smaskade på gottebordet och vi tog plats i sofforna i bakre rummet där barplatserna var. Apelgren var som förväntat hysteriskt rolig, framförallt i första delen. Efter pausen blev det lugnare och mer musik.
En trevlig kväll med kollegorna. Vissa drog vidare till Palace men jag tog mitt förnuft till fånga och åkte hem då jag visste att kommande dag skulle bli intensiv;).


1 kommentar:

Johanna sa...

Åååh det är absolut en av mina favvopizza..parmaparma.. älskar kombinationen och dessutom på pizza =) Mumma..
// Johanna