Blanda 125g smör med 1 dl dinkelmjöl, 2 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten. Blanda ihop och ställ i kylen i en halvtimme. Tryck sedan ut i ett pajskal och förgrädda i ca 10 minuter.
Stek köttfärs och krydda med: cayennekrydda, spiskummin, ingefära, vitlök, oregano, salt, peppar, koriander, salt, peppar, tomatpuré, kalvfond. Häll på 1 dl vatten och låt koka in.
Häll köttfärsen i pajskalet. Halvera ett gäng körsbärstomater och lägg på köttfärsen tillsammans med strimlad purjolök. Blanda 3 dl mjölk, 3 ägg med salt och peppar och häll över köttfärsen. Häll över strimlad ost och grädda pajen på 225 grader i ca 20 minuter, tills äggstanningen stannat och osten fått färg.
Servera med riven morot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar