Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 30 december 2009

Teryakiwok

Fredag, fast onsdag...eller lillördag iallafall. Sååå underbart med ännu en långhelg framför sig. Johan slutade tidigare från jobbet och vi var hemma nästan samtidigt. Så vill jag ha det varje dag. En hel lång kväll tillsammans istället för bara några trötta timmar i soffan tillsammans.

Jag gav mig på att baka cheesecakes inför morgondagens nyårsfest hos Pernilla och Jurre. Två stycken med olika smaker. Återkommer till det i ett annat inlägg.


Johan gick och handlade lite som saknades till tårtorna, lite annat inför morgondagen och något att laga mat på. Trots att kylen känns proppfull så hittade vi inget att laga en hel (smaskig) rätt på. Jag bläddrade snabbt igenom senaste numret av Laga Lätt och hittade ett recept på en lättlagad wok. Ungefär såhär (med lite utsvävningar):Koka äggnudlar. Lägg i frysta eller färska sugar snaps mot slutet och låt koka med.
Strimla kyckling och stek färdig och lägg därefter åt sidan.
Strimla röd peppar och en vitlöksklyfta och fräs snabbt i stekjärnet. Lägg i nudlar och sugarsnaps tillsammans med en matsked sesamfrön. Fräs en minut. Häll över några matskedar Teryakisås och koka med i ytterligare en minut. Servera med kycklingen.

En Three Towns Öl Premium Lager blev det till det. Mumsfillibaba!!!

1 kommentar:

åsa - hello sugar! sa...

Gott nytt år!! :)
Tack för din gulliga kommentar!!
Ursäkta det sena svaret... Jag använder engångsspritspåsar med en stjärnspritstyll (tyllen är i metall så den återanvänder jag). Kolla en bild här på hur den ser ut. http://www.hellosugar.se/2009/04/cupcake-skola-spritsa-frosting/

Ha det gott!
Kram, Åsa