Vedugnsbakade, lövtunna pizzor. Vi började med en som hette "Di Bue". Oxfilé, champinjoner, gorgonzola och tomat. Efter gräddning la de på strimlad rosésallad. Därefter fick vi "Finocchio de funghi". Tunt strimlad fänkål och skivade champinjoner. Innan servering ringlades en gremolataolja på med citron, persilja och vitlök. Riktigt god! En spännande variant på "Quattro Formaggio" med mozzarella, chevre, parmesan och gorgonzola. Ovanpå osten låg tunt skivat päron och valnötter (se bild nedan).
Sista pizzan hette "Parma Parma" där alla ingredienserna lades på efter att bottnen gräddats. Prosciutto, soltorkade körsbärstomater, parmesan och ruccola (se bild nedan).
Efter en trevlig och god middag promenerade vi genom Nya Varvet-området till Ruckmans. Julbordsgästerna smaskade på gottebordet och vi tog plats i sofforna i bakre rummet där barplatserna var. Apelgren var som förväntat hysteriskt rolig, framförallt i första delen. Efter pausen blev det lugnare och mer musik.
En trevlig kväll med kollegorna. Vissa drog vidare till Palace men jag tog mitt förnuft till fånga och åkte hem då jag visste att kommande dag skulle bli intensiv;).
1 kommentar:
Åååh det är absolut en av mina favvopizza..parmaparma.. älskar kombinationen och dessutom på pizza =) Mumma..
// Johanna
Skicka en kommentar