Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 14 december 2009

Förrätt

Till förrätt på festen hade jag gjort en tallrik med "jultapas". Tre juliga små förrätter. Matjestårta på kavringsbotten, Julköttbulle med rödkål samt och lax- och äppelsnittar på "Julens nötigaste bröd". Köttbullarna kryddades med kryddpeppar och rödkålen med äpple, stjärnanis, lagerblad och kanelstång som fick stå och koka i ca 2 timmar.

I lax och äppelröran hade jag rökt lax, äpple, gräslök, kesella och philadelphia. La det på ett bröd som jag bakade med kärlek. Blev såååå gott!! En enkel variant av surdegsbröd som inte kräver lika mycket väntan men ändå tar det en dag att baka. Mums!!
Det verkade som förrätten uppskattades då tomma tallrikar bars ut i köket. En bra botten för öl och snaps och all annan vätska som skulle åka ner.

Varmrätten stod lillebror för. Han hade beställt Hjortfilé med rotfruktsgratäng och rödvinssås från Köttessen. Supersmaskigt!!

1 kommentar:

Boel sa...

Ser supergott ut. Gillar matjesilltårtan!