Som vanligt hade Hanna bakat en god kaka som hon bjöd på. En Filmjölkspaj med blåbär. Blev en härlig syrlig brytning av fyllningen mot den söta och knäckiga botten.
Filmjölkspaj med blåbär |
pajdeg:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl strösocker
fyllning:
2 dl filmjölk
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl
0,5-1 dl blåbär (eller andra bär)
- Smält margarinet. Rör ner de torra ingredienserna.
- Tryck ut pajdegen i en pajform.
- Blanda allt utom bären till fyllningen. Häll den i pajskalet. Strö över bären. Tryck ner kanterna något så de ej blir brända.
- Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Pajen ska bli torr.
- Servera med glass eller grädde.
Barnen lekte fint på golvet |
Familjen Mattsson |
Tack familjen Mattsson för en trevlig eftermiddag!
5 kommentarer:
Så annorlunda och spännande med filmjölk i. Jag har alltid inbillat mig att filmjölken skär sig om den värms... men tji fick jag. Hur som helst ser pajen jättegod ut, söndagskramar till dig!
Den ser god ut! cf ha jag haft i men filmjölk det va nått nytt. Ha dock testat det i en efterrätt med smuldeg som jag gjorde för länge sedan (va dock väldigt skeptisk) som inte blev så tokig. Tro den heter doroteakaka!
Önskar dig en härlig dag!
Den ser läcker ut!
Ja, visst är det konstigt att bara mammorna träffas jämt. Det var väl en toppenidé att ta med killarna.
Blåbärskakan låter supergod!
Filmjölk..? Ja men varför inte?! Smart! och nu är ju blåbären snart mogna, då jäklar.
Skicka en kommentar