Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 31 juli 2012

Så färska krabbor som det bara går

Vi har det bra här på campingen. Ja, vädret kunde ju varit lite bättre kanske men det svenska sommarvädret tänker jag inte skriva någon roman om. Regnade som tusan i natt och tydligen åskade det också. Men då sov jag.

Tog en tur till Strömstad i dag och "provianterade" lite. Strömstad = lill-Norge. Sååå mycket norrmän överallt. Köer till Sveriges största systembolag, i den enorma godisbutiken köper man godis i hink och i matvaruaffären erkände kassörskan att det är "norska priser". Ja, för oss är det ju inte speciellt billigt att handla i Strömstad.

Nä, jag trivs bättre av lugnet här på campingen. Vi lullar mest runt, pratar med folk, grillar och umgås. Oliver somnar tidigare och tidigare på kvällarna. Blir trött av all lek och friskluft.

Stora delar av Johans släkt håller ju till här på campingen och många fördriver tiden med att fiska. Ofta kommer någon förbi och ger bort lite av fångsten. Mycket tacksamt! Denna veckan har vi blivit tilldelade krabbor. Nyfångade och nykokta krabbor. Johans morbror Benny och hans kompis hade varit ute och fått stora fina krabbor som de trasslade loss från näten. Sen kokade de dem i en god lag. De är inte jätteförtjusta i krabbor och ger hellre bort. Så nu har vi fått ett gäng ett par dagar i rad. Varken jag eller Johan äter "gojset" i krabborna men i klorna och benen sitter mycket gott kött.

En hink med nykokta krabbor

Stora fina krabbor

Olivers nya lekkompisar

Hammare och polygrip till hjälp för att få ut köttet

Till lunch i går gjorde jag en enkel Pasta med Krabbkött. Fräste hackad vitlök i smör, pudrade över vetemjöl och spädde såsen till lagom konsistens med vitt vin, grädde och mjölk. Kryddade med salt, peppar och hackad dill. Till sist rörde jag ner krabbköttet och blandade såsen med nykokt pasta. Serverade med körsbärstomater och en klyfta citron. Enkelt och gott!

Enkel sommarmat

12 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Älskar krabbklor, brukar bara äta dem. Ett innandöme i krabbe räcker gott och väl. Så sugen jag blev på krabba nu då.

Kram Malin

Anonym sa...

fina lekkamrater. Lyxigt med krabbor . Är tyvärr skaldjursallergiker. Gittan

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Inte alla barn som har krabbor till kompisar;)
Mmm gott är det!

Lotta i Två små kök sa...

Det låter som en mycket trevlig tillvaro på campingen. Vädret säger vi inget mer om...

Fin pastarätt du gjorde!

Remsan sa...

Av alla skaldjur tillhör krabba det vi äter minst av. Jag tror just för att att det är så jävulusiskt svårt att ta sig in i dem. Annars är de ju ruggigt goda.

Lollo sa...

Ett tips från fiskhandlarens dotter: Använd en vanlig sked och slå med kanten på skeden mot krabbklorna istället, bättre än alla polygriper i världen... Så snärtar man runt om klon, busenkelt!

Anonym sa...

Krabba är Tobagos nationalrätt och jag får gömma mig varje gång det vankas krabba där, jag fattar ju fortfarande inte hur man ska få ut köttet :-) Fast deras krabbor är mindre än de vi är vana vid.

Eleonore sa...

Det finns ju inget bättre än riktigt färska skaldjur!

Lottzys Mat sa...

Jösses vad lyxigt. Mest menar jag krabborna så klart men även lugnet!

mamedmera sa...

Själv äter jag inte så mycket krabbor, men pastasås med krabba låter så god!

annamaria sa...

Klart lille gossen måste lära sig gilla skaldjur tidigt :-) Pastan ser supergod ut! Perfekt snabb recept nu!

Fröken Dill sa...

Färsk krabba, HJÄLP vad gottttt!