Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 12 juli 2012

Jordgubbar, vattenmelon, fetaost och lite annat

I dag var jag i grönsaksaffären på torget. Blir helt crazy av att gå in där denna tiden på året. Finns så mycket gott och härligt när det står "land: Sverige" på mycket. Köpte inte så mycket då vi inte kommer vara hemma så mycket framöver. Men lite jordgubbar, melon, nektariner, vaxbönor...

Sommarsalsa

Johan har inte varit hemma i kväll och jag tog fram en matlåda ur frysen till mig. I den fanns en portion med den supersmarriga Rabarberkycklingen. Till det hade jag en fruktig salsa och lite kokta vaxbönor. Lite spretig tallrik kanske kan tyckas men oj, så gott! Vaxbönorna hade jag bara kokt lite lätt i saltat vatten.


Fruktig salsa
vattenmelon i bitar
jordgubbar i kvartar
tärnad fetaost
tärnad gurka
pressad lime
hackad  färsk basilika
  • Blanda efter eget tycke och smak. Låt stå och dra en stund före servering.

Brokig men god middag

5 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Häromdagen gjorde jag nästan en liknande melonsallad... fast jag hade lite dressing i den också. Så gott det blev med sältan från fetaosten och det söta från melonen. Detta ser jättegott ut!

Lotta i Två små kök sa...

Brokigt gillas! Ingen dålig middag det där. Och där är de där jordgubbarna igen som verkar kunna ätas med nästan vad som helst. Så häftigt!

Anonym sa...

Godetid vad gott kram på dig från Mora / Sofia

Nina sa...

Oh, vilken härligt somrig salsa! Passar till det mesta tänker jag!

Remsan sa...

Jag håller med dig, det är nästan hopplöst att gå förbi frukt- och grönsaksstånd just nu. Jag blir helt tokig och vill köpa så mycket gott. På så sätt är sommaren helt fantastisk.