Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 21 juli 2012

Rathckegården

I går tog vi en härlig förmiddagspromenad till Rathckegården, en gårdsbutik som ligger längs väg 118 mellan Åhus och Yngsjö. Vi tog cykelvägen genom skogen från vår stuga. Lite regn mellan varven och vi fick ta skydd under träden.

Gårdsbutiken öppnade 2009 i en del av det gamla stallet. De odlar potatis, sallad, lök, rödbetor mm och utanför går ett gäng killingar (getter). Djuren slaktas och köttet säljs i butiken och serveras även på en närliggande restaurang - Kastanjelunds Värdshus.

Ingång till gårdsbutiken

Förutom sina egna grönsaker och eget kött säljer de lite prydnadssaker, kokböcker, bröd och bakverk från Olof Viktors, oljor från Gunnarshög mm. Denna gången köpte vi potatis, färgglada tomater, citronolja och några underbara chokladmuffins (Olof Viktors) som vi hade till kaffet.Bröd, bakverk, marmelad, oljor mm

Gårdens grönsaker

Promenad genom skogen

På eftermiddagen blev vädret bättre och vi tog en tur till stranden. Vi hade med badtermometern och badkläder. Termometern visade 15 grader och vi tvekade länge innan vi tillslut tog mod till oss och tog ett dopp. Uppfriskande! Oliver vågade knappt doppa tårna.

Johan känner tvekande på vattnet

4 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Härlig liten utflykt modigt att doppa sig. Var vid stranden i dag men tyckte det var för kallt i morgon kanske:)

Martina sa...

Ser att du är på semester så du kanske inte läser dina mail men jag behöver din hemadress så jag kan skicka hem din vinst till dig!!
//Martina Mat och Odla

Remsan sa...

Vilket mysigt ställe! Älskar sådana fina gårdsbutiker.
Tufft att ni badade. Jag blir värre badkruka för varje år som går...

Kim sa...

Får man drömma lite så är det ju en sån verksamhet man hade kunnat tänka sig att ha... Modigt att bada vid den temperaturen - mucho impressedo! :)