Förra veckan gjorde jag en jättegod laxsmörgås av lite rester. Hade ugnsbakad lax och kokt, kall färskpotatis över från laxsalladen jag gjorde förra veckan. Ett gott bröd, grönsaker och lite majonnäs så var lunchen klar.
- Bred smörgåsen med ett tunt lager av majonnäs (eller bregott).
- Lägg lite sallad på brödet.
- Skiva potatis och lägg ovanpå. Toppa med lax i bitar.
- Pynta med lite körsbärstomater. Klicka även på lite mer majonnäs.
För övrigt är det inte alls dumt att ha lite kokt kall färskpotatis i kylen. Väldigt användbart lata sommardagar i sallader, wraps, smörgås, potatissallad mm.
5 kommentarer:
Mums! Bra kylskåps-rens-mat!
Dilemma! Förstår att yviga planer får ge vika lite grand men det är ju inte illa pinkat det här :-)
En crocque madam-macka är inte heller så dumt. Snabbt och mättande med ost, skinka och tomat som pressas ihop i pannan tills osten smälter. Och så ett stekt ägg ovanpå med hel gula som får rinna ner över alltihop.
Ja, lunchen var svårast att få till när barnen var mindre. Var väl då jag började laga stora lass middag :-)
Oh vilken lyxmacka! "W Ta lax, det är dyrt eller jag menar gott" som Sunes pappa sa till Sune i julkalendern på tv.
Att förbereda och vara steget före är A och O.... kall färskpotatis är guld i många lägen... och så gott, mums!
Skicka en kommentar