Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 4 juli 2012

Sommarsallad med färskpotatis och lax

Lite disigt än så länge men ännu en fin dag med temperaturer över 20 grader. Hurra! Läste i GP i går att medeltemperaturen i Göteborg i Juni var 13 grader. WHAT? Nä, skärpning! 20-25 grader tycker jag är mer lagom. Regn om nätterna så bönderna blir glada och sol om dagarna så alla semesterfirare blir glada.

I går var en fin dag. Jag och Oliver hängde runt mest hela eftermiddagen. Hittade två bra lekplatser med babygungor, promenerade lite och sprang på en mammakompis som gjorde oss sällskap till en av lekplatserna. På kvällen tog jag en liten löptur. Trodde kanske att det var för varmt men det finns inga undanflykter!! I slutet av augusti ska jag springa Midnattsloppet så nu måste det tränas, oavsett väder. En lagom runda, mycket uppför, svettigt, ingen bra fart - men skönt!Hade före löpturen förberett lite sallad. Vet hur sent det kan bli med maten annars. Perfekt mat för varma dagar. Kokte lite färskpotatis. Bra att koka lite extra. Kall färskpotatis är alltid gott - i sallad, på smörgås, potatissallad mm. Blandade massor av goda grönsaker. Ugnsbakade en bit lax som jag bröt loss i bitar och hade i salladen. Ugnsbakade en bit med massor av citronpeppar på på 200 grader i 20 minuter.

Kokt kall potatis
förvällda vaxbönor
morötter i stavar, förvällda
färsk vitkål
ruccola
körsbärstomater
gurka
avokado
ugnsbakad lax med citronpeppar

Sallad på säsongens grönsaker

Till salladen hade jag gjort en sås på grekisk yoghurt, mosad getost, honung och strimlad färsk basilika.Visst är mitt nya rosa fat fint?! Är helt kär! Fick en slant av min morfar när jag fyllde år. Den fick följa med till IKEA där jag spanat in detta fat. Löv it! Perfekt storlek till sallad, kakor, tårta...ja, allt!

Blev lite sallad över som blir perfekt till dagens mammalunch på en filt på Apslätten. I kväll ska jag fira 4th of July med Charlotta och Pernilla m.fl. Rapport kommer!

7 kommentarer:

Spanienfrugan sa...

Ser jättefräscht ut. Måste bli mer sallader här med, har blivit rätt mycket pasta och potatis det senaste.
Lycka till med midnattsloppet!

Lotta i Två små kök sa...

Nyttigt och gott! Perfekt att ha förberett innan träning så det går undan sen. Så måste jag också göra. Just nu är det träningen som får stryka på foten men med lite planering så... Du har så rätt, det finns inga undanflykter eller ursäkter :-)

Anonym sa...

i dag bjöd jag smålänningarna på nektarinkaka o dem var jättegod

Matarkivet sa...

Skönt att vädret är hyggligt igen. God sallad! Och kul med 4th of July-firande... :)

KIm sa...

Mat precis i min stajl! Perfekt i den här värmen också. Det kan vara rätt så gött att "svettas ur" lite, man känner sig bra efter duschen :)

Malin sa...

Ser otroligt gott ut!

Remsan sa...

Det fatet köpte jag också! Det var kärlek vid första ögonkastet ;-)
Åh, det är så underbart med allt gott som man kan ha i salladerna nu.