Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 17 juli 2012

Kiviks Marknad och fika på Olof Viktors

I dag har vi varit på Österleeen. Först fick Kiviks marknad ett besök. Jag har inte varit där på många år. Vi kom dit på förmiddagen; slapp bilköer och fick parkera hyfsat nära. Vi slapp även regnet vilket var skönt. Inte helt lätt att trängas med barnvagn men lyckades hitta lite smågrejer: marknadsgodis såklart, presentpapper, kryddor och en väldigt fin korg.

Helt otroligt nog sprang vi på min kollega och hans fru i vimlet och vi träffade även en vän till mig som har sommarhus i trakten. Jag testade Langos som alla påstår är så gott (njae säger jag) och Johan åt en god och "köttig" korv. Mycket olika sorters mat att testa.

Johan var besviken över att marknaden inte var "som förr" men vi hade en trevlig stund ändå:)

Matpaus för lilleman med havsutsikt

Nöjd med min nya fina korg

Johan köpte en god korv och en öl

Jag åt Langos

Massor av folk

Efter marknaden tog vi en tur till Olof Viktors i Glemminge för en fika. Vi åkte ju förbi förra året men stannade aldrig och åt. Denna gången ångrade vi nästan att vi tog denna omväg. För oj, så mycket fikasugna människor det var där. Lite tråkigt väder i semestertider - fika!!


Olof Viktors


Foccacia med ägg, kräftstjärtar och chiliaioli

Surdegssmörgås med kyckling, bacon och cole slaw

Inga barnstolar så Oliver satt under bordet:)

Nu är grillen tänd och vi ska snart slänga på lite goda köttbitar. I morgon är det nya äventyr. Antagligen samma väder.

4 kommentarer:

Pernilla sa...

jag vill också gå på marknad! jag saknar verkligen marknad! och då menar jag såna där riktiga marknader och inte typ bondens marknad i haga eller nån hantverksmarknad på gunnebo, jag menar the whole shit med polska karuseller, langosvagn, heliumballonger och nån konstig indian som säljer t-shirts med vargar på! och marknadschips i såna där avlånga påsar, 3 för 50:-. det saknar jag. marknadschips.

Sofia sa...

Vilken fin familj ni är : ) Nu längtar jag till Skåne vecka 31 blir det hela veckan i underbara Skåne : ) för mig och barnen : ) kram Sofia

Charlotta sa...

Jag har aldrig varit på Kiviks Marknad, shame on me! Hoppas att ni har det riktigt fint i bästa Skåne!

Tant Gul sa...

Ett semesterönskemål som jag har är just Österleen, och gärna Kivik. Hoppas det blir av snart. :-)