Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 30 juli 2012

Grillade grönsaker

Tillbaka i husvagnen. Tillbaka på underbara Resö. Även om jag älskar de skånska långa kritvita stränderna är det något visst med skärgården på västkusten. Havet, klipporna, båtarna, växtligheten.

Vädret är helt ok men lite kallare än förra veckan. Började morgonen med en promenad (med en Oliver som inte ville sova och en pappa som ville sova) till det mysiga bageriet på ön. 9 kronor för en liten fralla. Är inte det i mesta laget? Men goda var de verkligen och i bland kan det vara värt att slippa det massproducerade brödet. Min goda fralla innehöll hasselnötter och russin och hade pumpakärnor ovanpå. En god morgon!

I går kväll grillade vi hamburgare. Vi fuskade med färdiga hamburgare. Enkelt och helt ok gott. Till burgarna grillade vi lite grönsaker. Fänkål i klyftor, zucchini i skivor och paprika i stora bitar. Vände dem i lite olivolja innan vi la dem på grillen. Ett enkelt och gott tillbehör.

Grillade grönsaker

Hamburgare med grillade grönsaker

Det var en fantastiskt fin kväll. Så fin att man nästan blir poet. Tyvärr för kallt för att sitta ute men tog en lite promenad till bryggan och njöt en liten stund av solnedgången. Visst är det vacker?!

Solen går ner i havet

Underbar kväll

9 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Så vackert med solnedgången!

Sonja {Dagmars Kitchen} sa...

Åh så gott med grillade grönsaker! Nu blev jag riktigt sugen! Och jag håller med om att 9 kronor för en fralla låter väldigt mycket - även om det låter som det var en fralla av "bästa sort" om man säger så ;-)

Littledessert - Recept och Webbshop sa...

Härligt!

Remsan sa...

Ni har det ju nästan bara för bra ;-) Jag vill också vara ledig och njuta av sommaren... Så insup lite av känslan åt mig också. Kram.

Anonym sa...

fina bilder tack för dom

Amy's piece of cake sa...

Kan bara instämma med föregående. Härliga bilder :) och gott med grillade grönsaker!

Malin`s Diner sa...

Åh, Resö! Vi var i Tanumsstrand v 28 och åkte då på utflykter (Ja, vädret var inte bättre då...) Vi hamnade då på Resö. VACKERT! Åt lunch på bageriet/Caféet, visst var det dyrt... Kanske norgepriser där också. Men gott var det. Stenugnsbakat bröd, mmmm.

Kram Malin

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Älskar grillade (ungsgrillade) grönsaker. Känns fräscht, är enkelt och så gott!

Ann-Louise sa...

Grillade grönsaker tillhör bland det bästa med sommarmaten. Gott, enkelt, snabbt & nyttigt!