Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 15 juli 2012

Konsertkvällen

I går kväll var jag på konsert med Kent på Trädgårdsföreningen. Johan och Oliver lämnade mig själv hemma för ett dygn och jag var laddad till tänderna. Vädergudarna var med oss och bjöd på en skön kväll med sol och semesterglada människor.

Handväskan laddas för kvällen

Jag bjöd hem min vän och kollega Ida på en fördrink innan vi gav oss iväg till en grekisk restaurang, Athena, för lite tapas.


Krampaktigt tag om vinglaset
Go och gla Ida
En flaska rött grekiskt (helt ok) vin och en massa smårätter: calamares, rödbetor, oliver, baconlindade dadlar (hurra!), revben (njae), lammgryta (grym!), fetaostpiroger, halloumi och friterad camembert (stort minus för halvfabrikat och köpt marmelad). Över lag gott och riktigt bra pris, 30:-/rätt.

Bordet uppdukat med många härliga smårätter


För att kicka i gång oss lite inför konserten gick vi förbi Pressbyrån och laddade med kaffe och kaka. Marabous Choco Moment är tydligen något nytt och vi kunde inte låta bli att köpa ett paket. Tjejen i kassan meddelade att de var lätt beroendeframkallande. Njae, goda men jag känner ingen abstinens såhär dagen efter.

Ida in a Choco Moment

Converse!!

För en som inte är ute så ofta nuförtiden är det där med kläder alltid ett krux (kvinnligt!?). Och vad väljer man för skor när man ska stå en hel kväll, osäker på om det blir regn och blött och eventuellt gå vidare ut i krogsvängen. Men snabbt insåg jag att jag valt rätt skor: ALLA hade valt sina Converse.


Glada och förväntansfulla


Nästan prick klockan 21 gick Kent på. Eller, de kom fram ur ett litet rum på scenen. Gulligt! Jag hamnade bakom en lång herre, framför två skönsjungande (läs vrålande) grabbar som kunde varenda textrad samt ett medelålders par framför som fotograferade (herregud, vad folk fotograferar och filmar nuförtiden. Njut i nuet!!!), dansade och gjorde hårdrockstecken (?!) mest hela tiden. Måste erkänna att det var mycket runt omkring som tog bort stämningen lite. Svårt att se och mycket annat som tog uppmärksamheten. Har hängt med Kent sen start i mitten på 90-talet och kan ju tycka att de kunde spela lite fler av sina äldre fina låtar. Eller så ångrar jag att jag inte lyssnat mer på de senaste skivorna och pluggat in låttexterna som grabbarna bakom mig (eller så börjar jag bli gammal). Men enligt GP i dag så var det fyra fyrar och en bra konsert. Jag är nöjd och glad efter en trevlig kväll ändå!

Jocke är där någonstans bland lamporna

6 kommentarer:

Linda-matstugan sa...

Ha Ha, känner igen det där, med att man helt plötsligt efter man fått barn upplever saker annorlunda.Barnskrik blir ok ljud och andra ljud som t ex konsertljud blir jobbigt och känns stökigt.

Emma sa...

Blir lite avundsjuk, hade också gärna sett Kent. Men hade inte riktigt tid. Kan heller inte riktigt förstå hur hon i kassan tyckte att chocko moment var beroenderamkallande. Smakade mest kexchoklad tycker jag. Men smaken är ju som baken!

Pernilla sa...

Tyckte det var en riktigt bra konsert även om jag också tycker de kunde tagit fram lite fler godbitar ur arkivet - men förvisso spelade de både Bergochdalvana, 747 och Utan dina andetag, så man får nöja sig :-). Vi har sett Kent på Sofiero de senaste gångerna och jag måste säga att trädgårdsföreningen inte håller samma klass som Sofiero som konsertplats. Sen så är det ju ett otyg att vara så kort på konserter!

MÅ Gott sa...

Jag blir smått avundsjuk, vill också se Kent! På senare år har det blivit väldigt få konserter överhuvudtaget, men det är inte jättemånga favoriter som hittar hit upp till norrlands inland.

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilken mumsig restaurang, är svag för tapas!

Lotta i Två små kök sa...

Vilken härlig kväll! Kent är en favorit hos mig också, och så kommer de ju från mig hemstad också ;-)

Det är alltid synd när ens upplevelse kan påverkas negativt av annat runt omkring. Helst skulle man vilja kunna sitta på en skön stol några meter från scenen - se och höra allt men det går ju liksom inte...

Bra val av pjuck där - Converse is universal :-)