Men detta inlägget ska handla om dagens kvällsmat. I bland undrar jag vad som rör sig i mitt huvud. För jag kan gå under dagen och klura på vad vi ska äta på kvällen så slutar det ändå inte som jag tänkt. Ungefär så här kan det gå till när jag funderar och handlar: såg en sås, med mynta och fetaost, på Helenas blogg i går som jag blev sugen på att testa. Hade ju mynta kvar från måndagens melonsalsa. Började tänka att det skulle bli en sallad och köpte en liter jordgubbar. Så köpte jag lite serranoskinka. Sen hittade jag billiga, fina körsbärstomater på kvist som jag var tvungen att köpa. Hur skulle jag nu få ihop en middag av detta?!
Före ugnen |
Körsbärstomaterna ugnsrostade jag på sin kvist i ca 2 timmar på 150 grader. Ringlade bara lite olivolja över. Sjukt gott!
Ugnsrostade |
Feta- och myntacreme
2 dl creme fraiche
ca 10 st myntablad
1/2 bit fetaost
- Strimla myntabladen fint. Smula fetaosten. Blanda tillsammans med creme fraichen. Låt stå och gotta till sig i kylen i några timmar före servering.
Jordgubbarna platsade inte på kvällsmatstallriken så därför fick de bli till dessert med lite lättvispad grädde. Så blir det i bland!
8 kommentarer:
Blev ju hur gott som helst, hur var det nu i det där tomma kylskåpet... ur det kan det trollas finfina middagar ser vi!
Ser jättegottigt ut. Vad fina tomaterna blev!
Mycket sjukt där! Sjukt gott alltså :-) Det behöver inte vara knepigare än så att få ihop något riktigt gott. Lite tid behövs förstås, till tomaterna. Visst är det gott att baka dem så där länge!
Ha en riktigt trevlig helg, solen och värmen kommer nu!
det ser gott ut, särskilt tomaterna, ha en bra o skön helg o lycka till med tassarna, sol i Åhus i dag kram Gittan
Det där är verkligen "my kind of dinner"! Långsamt ungsbakade tomater är ju... letar efter ord... himmelskt gott!
Ugnsrostade körsbärstomater är så gott. Visst kan du trolla fram fina rätter, imponerande!
Behöver jag ens säga vad jag tycker ;-) Mmm... Ljuvligt!
Men åh, finns det något godare än ugnsbakade tomater!!
Skicka en kommentar