Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 10 juni 2012

Grillade fruktspett

Ja, vi överlevde ännu en helg i  husvagnen. Alla tre. Haft en riktigt skön helg även om det regnat en del. Det mesta av regnet kom faktiskt på nätterna. Och då kom det ganska mycket. Smatter smatter i husvagnstaket. Härligt sövande ljud som även Oliver verkade gilla. Fortfarande lite snorig och hostig och vaknade en del av det. Vi har mest bara skrotat runt, promenerat och umgåtts med några av Johans släktingar som också var där denna helgen.

I går kväll grillade vi triss i grillspett; ost- och grönsaksspett, köttspett och fruktspett. Hade förberett två sorters Rub hemma som vi hade med oss. Ett till köttspetten och ett till fruktspetten. Receptet på ruben till fruktspetten hittade jag på baksidan av arlas mjölkpaket. Busenkelt att förbereda och förvara på en liten burk.

Rub på liten burk

Rub till fruktspett
1 msk råsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
  • Blanda samman och förvara torrt.


På spetten hade vi äpple, jordgubbar, kiwi, banan och marshmallows. Äpple var kanske inte det godaste att grilla. Hade gärna haft ananas istället. Bara att pudra över ruben runt om och grilla försiktigt. Fruktspett på grillen

Inte helt lätt att grilla då marshmallows smälter och fastnar i gallret. Men, oj! så gott det blev med en klick grädde till. Hade även ganska trevlig solnedgång över havet att titta på när vi stod och grillade. Fantastiskt fin kväll men kallt. Sen regnade det hela natten.

Fin solnedgång bakom utedassen

8 kommentarer:

Lotta i Två små kök sa...

Kan tänka mig smattret mot taket, tycker också att det är härligt sövande!

De där fruktspetten verkar hur goda som helst. Underbart att kunna köra allt på grillen.

Skön kontrast där med vacker solnedgång och så utedassen :-)

Ha en fin vecka!

Kram från Lotta

Hovkonditorn sa...

Frukspetten ser så goda ut! Husvagnssemester är barndom för mig, ett kärt minne!

vanilla sky sa...

Låter som ni haft det riktigt mysigt :) Fruktspett är ju så himla gott att grilla (men håller med om att det låter godare med ananas än äpple ;)) Smart att ta med sig rub i små burkar!

Remsan sa...

Det är ändå så mysigt när regnet smattrar, så länge det inte är ihållande regn i flera veckor.
Jag stod bland frukten idag och tänkte på dig och grillspett :-) Nu blev det inte grillat hos oss idag pga regn, men snart ska jag göra dina ananas- och fläskköttspett. Grymt goda!

Amy's piece of cake sa...

Så gott med fruktspett. Receptet till ruben, var det det du fotade hemma hos oss?
Söta Oliver, förstår att han sussade sött!

Kaksmulan sa...

Men vad gott, grillade fruktspett har jag aldrig testat men det (inkl. rubben) ska jag absolut testa snart! Gott, gott. Men camping och Kaksmulan går inte ihop...en smärre fobi för mig att tillbringa en regnig helg på en campingplats men jag ska testa terapi ;)

Ann-Christin sa...

Det måste ju testas - det ser urgott ut.

Christer sa...

Vilka bilder och vilka spett, vill ha nu! :)