Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 29 juni 2012

Sommarvin

Är det ett skämt? Regnar och är höstmörkt ute! Hörde på nyheterna i dag att det varit en dag i Juni månad med temperatur över 25 grader. EN DAG! Och årstiden kallas sommar! Fast i går var det riktigt fint. Då var jag i stugan i Skåne. På kvällen grillade vi och stod ute runt grillen, tjitt-tjattade och skålade i Sommarvin. Ett nytt alkoholfritt vin från Kiviks musteri som lanserades på Systembolaget 1 juni. Vinet är ett halvtorrt fruktvin med smak av rabarber, krusbär och fläder. Hurra för trevliga alkoholfria alternativ!

Serveras iskallt en varm sommardag

I dag tog vi oss 30 mil tillbaka till götet. Vi baxade in tre barn i baksätet, barncyklar på cykelräcke, packning och barnvagn i bagaget. Syrran körde och jag underhöll glada och mindre glada barn. Pjuh... Kvällen har spenderats i soffan med mat, vin och en film med regnet smattrande mot rutan. Ja, livet är fullt av konstraster!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ge svenskarna SOL och värme NUUUUUUUUUU ; ) Underbara Skåne nu blev jag avis ; ) åker snart dit själv någon gång under semestern som börjar om en vecka och varar i 4 veckor härligt kram på dig finis Sofia

Remsan sa...

Vi tycker att vi har haft bra väder våra två semesterveckor som gått. Okej det har inte varit gassande sol och strandväder varje dag, men vi har haft väldigt lite regn. Det är ändå den stora fördelen sedan man fick barn att man utnyttjar dagarna mer. Och barn struntar fullständigt i vad det är för väder.

Emma sa...

Håller med, så mkt sommar har detsannerligen Inge varit. Vinet verkar väldigt gott. De få gånger jag är på Systembolaget så har jag mest kollaps de vanliga vinerna men ska tänka på nästa gång att kolla det alkoholfria! Ha det gott / Emma

Frostrosor sa...

Efter regn kommer solsken! Så måste det ju bara bli - hoppas vi! :-)

Kim sa...

Ja gårdagen var verkligen katastrofdålig! Herregud, tar aldrig regnet sluuuut? Ser ut att arta sig idag dock - hurra!
Trevligt med de alkoholfria alternativen börjar poppa upp tycker jag.

Pernilla sa...

det där vinet drack jag på midsommarafton! det var riktigt gott ju, kanske för att det bara smakade saft ;) jag gillar ju inte vin så jag tycker att alkoholfritt vin är helt meningslöst, men den där var faktiskt god!

Millas Hälsoblogg sa...

Sommarvinet smakade jag härom dagen gott men lite för söt tycker jag, men ska prova att göra någon efterrätt av det som blev över.

Amy's piece of cake sa...

Härligt att njuta av livets goda och idag har ju vädret varit kanonfint! :)

Mårtenssons kök sa...

Vinet provade Håkans mamma igår och hon gillade det väldigt mycket, fast till maten tyckte hon att det blev lite väl sött. Så mycket trevligare att handla alkofritt på systemet nu, det finns ju så mycket att välja mellan.