Jag har snöat in på rub till grillat. Behöver inte lika lång tid som marinad. Bara att blanda goda kryddor, strö på en god köttbit och grilla. Jag har även snöat in på grillspett. Förra helgen blev det tre spett: grönsaks, kött och fruktspett. Perfekt att variera efter smak. Räcker med en god sås och sallad till.
Receptet till denna rub hittade jag i ICA´s grillfolder: gott, godare, grillat. Många härliga recept för grillen. Ruben förberedde jag några dagar innan och förvarade i en glasburk med lock.
Kryddor i mortel |
Svensk rub
2 msk gula senapsfrön
1 msk lantbuljong eller örtsalt
2 msk hel fänkål
1 msk timjan
1 msk hel kummin
2 msk farinsocker
2 msk flingsalt
- Blanda allt utom farinsocker och flingsalt i en mortel. Stöt grovt. Blanda med farinsocker och flingsalt.
Tittut från lilla köket i husvagnen |
Johan vid grillen |
Grillen full med spett |
Grönsaksspett med halloumi |
Köttet som "rubbades" denna gången var fläskytterfilé i bitar uppträdda på spett. Glöm inte att lägga spetten i blöt några timmar innan så undviker ni att de brinner upp!
Nu håller vi tummarna så hårt vi kan för Sverige i Kiev i kväll. Vinna eller försvinna?! Trevlig helg!
5 kommentarer:
Dina grillspett ser väldigt goda ut. Jag gillar också rub, det ger väldigt god smak!! Trevlig helg!!
ICAs rubb, kan faktiskt inte bli bättre än så!
Okej då, vi håller väl också en tumme eller två:)
Rub är sommarens svarta verkar det som. Nästa gång ni tar en tur med husvagnen får ni gärna köra vilse i Kalmars trakter. Vi har stor tomt ;-)
allt bra?
kraam
Låter riktigt gott med grillspett:)
Skicka en kommentar