Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 6 juni 2012

Nationaldagen

Inte viftat med några svenska flaggor idag. Inte ätit någon jordgubbstårta. Inte suttit på någon picknickfilt och lyssnat på livemusik. Nä, dagen blev inte riktigt som vi tänkt oss. Oliver har varit febrig och snorig några dagar. I går var han en riktig knähund och idag var det inte bättre. Vaknade tidigt. Insåg att vi inte skulle kunna åka på några större äventyr. Jag åkte till Allum och fixade lite småsaker och när jag kom hem hade lill-killen över 40 graders feber. God aptit och sovit mycket men kändes inte så bra (vi är ju oroliga nybörjarföräldrar). Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att vi skulle ta honom till vårdcentralen. Sagt och gjort! Jourcentralen ligger inte jättelångt härifrån så vi tog en promenad dit. Inte jättemycket folk, tack och lov, och hela besöket var över på 1,5 timme. Var inget farligt och blir nog snart bättre hoppas jag.

Till middag åt vi Korv Stroganoff. Svenskt om något tycker jag med falukorv även om jag smaksatte den med lite italiensk twist. Fast Johan tror att rätten är rysk. Efter den ryske generalen Stroganoff (eller hur?!). Någon som har en annan skojig teori?!

Skönt med en ledig dag mitt i veckan i alla fall. Tvättat, fixat och inte gjort speciellt mycket. Måste erkänna att jag är lite trött efter gårdagens bravader...


Helgfrukost

När det är helg äter vi nästan alltid croissanter till frukost. Så det åt vi idag. Med nutella. Nam-nam-nam! Vanligtvis köper vi favoritcroissanterna på Lidl. Fyra stycken ligger på en plåtbricka och bakas av i ugnen. Denna gången åt vi frysta som tinas och bakas av. Inte lika bra men helt ok!:)

5 kommentarer:

Remsan sa...

Jag måste spana in de där croissanterna på burk några pratade om. Låter ju helt galet och måste testas.

Mårtenssons kök sa...

Vi måste bara hitta de där du snackade om från Lidl!

Kaksmulan sa...

Tråkigt när barnen är sjuka! Många dagar på jouren blev det när de var små. (två öronbarn) hoppas han snart är frisk och kry igen!
Var på Lidl i måndags o letade croissante men de hade inga ;(.

Amy's piece of cake sa...

Stackars liten... det är synd om de små och man lider med dem. Hoppas att han snart piggar på sig!

Croissanter, nutella mmmm låter riktigt gott. Ska se om jag inte kan hitta dem här...

Emma sa...

Lidl har mycket bra och goda smågrejer. Hoppas sonen blir pigg snabbt. Sitter själv hemma med en febrig son. Ha det gott och krys på er / Emma