Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 25 juni 2012

Kaviarsnurror

Jag är inte jätteförtjust i kaviar men när jag fick erbjudande om att testa Isbjörnens kaviar och ett trevligt recept tänkte jag att jag kunde ge den en chans till. Ett paket med kaviar, smördeg, gräslök, västerbottenost och ett recept levererades och jag bestämde mig för att frakta med allt till midsommarfirandet. Kaviarsnurrorna blev en hit på sillunchen. Köper aldrig smördeg och inser att en rulle lätt kan förvandlas till ett smarrigt tillbehör eller drinktilltugg.

Fint sommarpaket
Kaviarsnurrorna var busenkla att göra. Bara att kavla ut smördegen lite granna. Bre på kaviar, strö över finhackad gräslök och riven västerbottenost. Rulla i hop och skära  1-2 cm breda bitar. Lägga dem på en bakplåtsklädd plåt och pensla med ett uppvispat ägg och grädda på 200 grader i ca 10 minuter.Det bästa med just Isbjörnens kaviar är att den är MSC-märkt vilket innebär att kaviarn kommer från ett fiske som blivit certifierat enligt MSC´s miljökrav för ett välskött och uthålligt fiske. Här kan du läsa mer om MSC.

Mycket vatten i regnmätaren

I dag har det inte regnat men igår och inatt har det kommit 30 mm regn. Ingen direkt värme idag och blåser lite. Promenerat, sprungit en kort sväng, ätit lunch och slappat. Om en stund kommer syster och hennes barn. Då får vi nog höja tempot lite. Tycker man blir mest slö av att inte göra för mycket. Mamma och Oliver ligger och sover middag just nu. Jag är inte så bra på att sova mitt på dagen. Jag vilar framför datorn en stund i stället:).

7 kommentarer:

Anonym sa...

jag funderade på vem som passar Oliver när du springer ,men nu förstår jag MAMMA passar honom o vad din laxtårta ser god ut ibland allt det andra goda Kram Gittan Hälsa alla

Remsan sa...

Jaha är det därför flera har gjort dessa kaviarsnurror. Det var väl ett trevligt paket att få! Jag har nyligen upptäckt hur smidig färdig smördeg är att ha hemma och svänga ihop saker med. Särskilt små goda snittar.
Ja, det är makalöst vad det regnar. Och inte går vi mer gjort för det...

Remsan sa...

Får vi mer gjort ska det så klart vara...

Littledessert - Recept & Webbshop sa...

Muumms!

/ Jen (http://littledessert.se)

Mrs Sunshine sa...

Små snurror är smaskiga!

Mårtenssons kök sa...

Visst är smördeg ett riktigt bra hitte på, det kan verkligen bli en hel massa goda drinktilltugg och smarriga kakor av det.
Kaviar är något vi alltid har hemma, har tom tagit med det på utlands-semester någon gång. Så är det när en i familjen är näst intill beroende:)

Anonym sa...

Tjena tjejen ja vilket ruskväder : / hoppas det ljusnar snart : ) Kaviar älskar vi härhemma kram Sofia