Gjorde en klassisk Rabarbersmulpaj av rabarber som jag hade i frysen. Smulpaj brukar jag vanligtvis slänga ihop från höften men denna gången utgick jag från ett recept från Köksalmanack 2012. I påsen med färdigtärnade rabarber var det inte riktigt så mycket rabarber som receptet sa så det blev lite mindre rabarber och lite mer smulor. Jo, man tackar! Inget fel på den kakan
Rabarbersmulpaj
Smuldeg
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
125 g kallt smör
500 g rabarber (eller ca 300 g)
0,5 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 msk strösocker
- Blanda de torra ingredienserna till smulet. Lägg i smöret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
- Blanda den skivade rabarbern med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Smula degen över rabarbern.
- Grädda på 225 grader i ca 20 minuter mitt i ugnen.
- Servera med rikligt med vaniljsås:)
9 kommentarer:
Men ggggud så gott !
Min andra hälft älskar när det är mycket smuler..
Detta skall göras när FF är över....
Just när det gäller rabarber så tycker jag att de gör sig bäst i en hederlig smulpaj, helst bakad av svärmor. Med det här receptet kanske jag vågar mig på att göra själv!
Gahhhhh så gott det ser ut kramar Sofia
Trevlig liten morot att ha väntandes efter en långpromenad!
vadå morot det var ju rabarber :)
Jag är svag för smulpaj jag, och speciellt själva smulet. Måste blivit himla gott med kanel i.
Tycker också om smulpajer... enkelt, gott och framför allt smidigt att svänga ihop när man får oväntat besök ;)
Jag är i behov av hönsskit ;) min rabarber växer nämligen inte som jag vill och nu vill jag laga både rabarberkyckling och din grymma paj.
Alltså kakor och pajer i all ära, men smulpaj det är sommarkärlek det!
Skicka en kommentar