Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 18 juni 2012

Tips inför midsommar

Tänkte bjuda er på lite tips inför midsommar. Då jag inte äter sill blir det inga sillinläggningar. Däremot gravar jag gärna en bit lax. Till exempel fänkålsgravad eller apelsingravad lax. Förra året gjorde jag en laxtårta som blev väldigt smarrig och uppskattad. Ugnsrosta färskpotatis och blanda jordgubbar i salladen. Gott gott!

Smarrig laxtårta
Till fika eller dessert tycker jag att man bör ha en tårta med jordgubbar. Min mamma gör alltid en klassisk jordgubbstårta med sockerkaksbottnar, vaniljkräm mellan och grädde och massor av jordgubbar ovanpå.

Här kommer några andra goda tårtor som jag gjort genom åren till midsommar och andra tillfällen under sommarhalvåret (klicka på texten för att komma direkt till receptet):

Glassmarängtårta

Glassmarängtårta
Marängrulle med rabarber och jordgubbar
Mandelkaka med rabarbergrädde
Grillade fruktspett med marshmallows
Marängtårta med bär

Tipsa gärna i kommentarsfältet om ni har något smarrigt som ni brukar bjuda på under midsommar eller något som bara måste finnas på er midsommartallrik.

4 kommentarer:

Kim sa...

Jag är nästan lite besviken att jag inte fått order om att ordna någon efterrätt till årets firande... Då hade jag nog hämtat lite inspiration härifrån, mandelkakan låter fin.
Tack för tipset, jag blev också sugen på att lägga upp ett "tips-inför-midsommar-inlägg".

Mårtenssons kök sa...

Laxtårtan, det är ju nästan skamligt att vi inte provat en sådan... Vi som är lite tossiga i sådana tårtor av det slaget:) Men sommaren är ju långt ifrån slut!

Amy's piece of cake sa...

Härliga tips inför midsommar, får se vad vi hittar på... inget bestämt ännu men din glassmarängtårta ser riktigt god ut.

Remsan sa...

Så mycket goda tips du kommer med!
Jag håller för fullt på att klura på vad jag ska bjuda på. Några av mina gäster är allergiska mot gluten, mjölkprodukter och soja. Och jag vill helst att alla ska kunna äta allt.