Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 21 juni 2012

Härligt häng

Har haft två helt grymma dagar med härligt häng. Solen har tittat fram och det har varit precis lagom varmt. Lite vind och lite blåst. Helt ok att vara föräldraledig just nu. Dock lite svårt att få den riktiga midsommarkänslan då det brukar vara stressiga dagar på jobbet inför denna helgen. Nu njuter jag av fina lugna dagar med familj och vänner.

Bjuder er på en bildkavalkad från härliga dagar med häng som började i går med lunch- och fikapicknick hos en mammavän och hennes Nils som är jämnårig med Oliver. De flyttade till Lerum för ett tag sedan till ett härligt hus nära Stamsjön. Till lunch bjöd hon på Galette med härliga tillbehör. Galette är ungefär som Crepes men görs på bovetemjöl. Perfekt om man är glutenintolerant som Louise är. Den ena toppades med rökt lax, creme fraiche, stenbitsrom och grönsaker. Den andra toppades med gratinerad getost och en grym jordgubbssalsa (jordgubbar, rödlök, gurka, balsamvinäger mm).

Galette med rökt lax mm

Galette med gratinerad getost och jordgubbssalsa
Vi tog en promenad i området och slog oss ner vid sjön och fikade. Louise hade bakat en glutenfri kaka med smörkräm som serverades med jordgubbar och vispad grädde blandad med turkisk yoghurt (eller var det creme fraiche) och florsocker. Nam nam!

Fika på picknickfilten
Hann precis hem och vända innan det var dags för nästa "häng". Två hus bort bor min kollega Ida som bjöd mig och fd kollegan Frida på middag. Ugnsbakad lax, färskpotatis, romsås och sauterade sockerärtor och sparris. Till dessert fick vi jordgubbar, vispad grädde och vaniljglass. Kan det bli somrigare?

Frida och Ida

Somrig mat!

Oliver var med en stund och somnade gott i Fridas famn

Somrig dessert






Idag har det varit häng hos syrran med lunch, fika och en stunds barnpassning. Bus i studsmattan, gungat, spelat spel, sjungit sommarsånger och glassat i solen. Märker att kusinerna börjar uppskatta och få lite gensvar från Oliver. Roligt att se!

Kusinhäng i studsmattan

Nu packar vi bilen och drar till Skåneland. Löparkläder, regnkläder, bikini och laxtårta finns med bland packningen. Jag och Oliver ska stanna en hel vecka. Ska bli såå härligt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

mysigt kramar Sofia

Kim sa...

Nice! Härligt med dagar då allt bara klaffar! Galetter blev jag inte dåligt nyfiken på, ser ju grymt gott ut. Får kanske trava iväg tvärs över Masthugget till Creperiet på Linnégatan i värsta fall...

Spanienfrugan sa...

Kakan såg riktigt god ut!
Och min man älskar salta pankakor, eller ja crepes utan söt topping ;)
Trevlig helg i skåne :)

Remsan sa...

Det var verkligen en massa fint häng på olika håll och en hel kavalkad med god mat!
Ha det så skönt i Skåne! Glad midsommar vännen. Kram.

Mårtenssons kök sa...

Så gott det såg ut, smarrigt värre!

Hoppas helgen och skåneveckan blir riktigt bra, även om vi inte bjuder på något vidare väder idag...

Kramar från oss.

Bland bakverk och kastruller sa...

Glad midsommar!!