Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 12 juni 2012

Dagen då jag lyckades med mina vegetariska biffar

I går var Hanna och Edvin på besök. Edvin hade en present med sig till sin bästis. I paketet låg två stycken "dregglisar" som Hanna hade gjort. En svart med ett O på och en grå som det var broderat Oliver på. Dessutom hade hon gjort likadana till Edvin. Snacka om bästisar!

Oliver nyfiken på vad som ligger i presenten
Fint kort hade Edvin gjort också

Så söta i sina "dregglisar"

Även om våra små pojkar blir mer och mer krävande och kräver full uppmärksamhet helst hela tiden lyckades vi få i oss lite mat också. Det var ju måndag, alltså vegetariskt. Som oftast när Hanna är på besök blir det något experiment från min sida och något som min sambo kanske inte är så förtjust i. Måndag - vegetariskt - bönbiffar. Ni som tittar in på min blogg då och då vet kanske att jag inte lyckas få till mina vegetariska biffar. Det blir blött, smuligt och allt annat än likt en biff. Men denna gången lyckades jag. De både höll i hop, blev snygga och goda.

Till biffarna serverade jag saltkokt färskpotatis, tzatziki och melonsalsa med feta och oliv. Recepten hittade jag i Köksalmanack 2012 som jag fick i julklapp av min mamma och använder alldeles för lite. Ska bli bättring, för där finns många bra vardagsrecept.

Bönbiffar
Bönbiffar 3 port
1 kokt potatis
1 burk (3 dl) stora vita bönor
1 ägg
1 dl havregryn
1 näve ruccola
1 dl riven parmesan
1/2 dl solrosfrön
1/2 tsk salt
några varv med pepparkvarnen
1/2 röd chili
  • Mixa alla ingredienserna med en mixerstav. 
  • Forma biffar med vattensköljda händer.
  • Stek i olja på medelvärme tills de får fin färg på båda sidor.
Melonsalsa
Melonsalsa med fetaost, mynta och oliver
vattenmelon i tärningar
fetaost i tärningar
strimlad salladslök
finhackad röd chili
grovt hackad färsk mynta
kärnfria kalamataoliver
saft av lime
  • Blanda allt i en bunke och låt smakerna marinera en stund före servering.
Melonsalsan blev väldigt god till bönbiffarna. Följde inte receptet helt, gjorde en lite mindre sats och tog lite efter tycke och smak. Brukar bli bäst då. Därför skriver jag inte ut några mått. Fräsch och god salsa som passar bra till mycket i sommar.

7 kommentarer:

Kaksmulan sa...

Vilka ursöta bästiskillar. Jag förstår det där med att testa (vegetariska) experiment när inte sambon behöver smaka. Min familj skulle stordissa dessa biffar men jag tycker de ser jättegoda ut.

Amy's piece of cake sa...

Hurra för dig som lyckades med biffarna :) Jag tycker det är så gott med vegisbiffar men det är nog inte så konstigt med tanke på att jag är vegetarian ;)

Finfina bilder på söta killar!

Pernilla sa...

hurrahurrahurra! det är faktiskt värt att hurra när någon lyckas med vegetariska biffar, själv har jag då aldrig gjort det. men de där såg jättefina ut!

och vilka söta småkillar, jag gillar att ni matchar kläderna på dem också ;)

Kim sa...

Vilka goingar :) Nästan så man skulle vilja ha en egen.

Men vilken triumf att lyckas med biffarna, då blir det ctrl+c och ctrl+v på det här receptet!

Remsan sa...

Visst är det trixigt att få de gröna biffarna att hålla ihop. Brukar vara lite lättare med biffar än med bullar iaf. Men många gånger går det åt så mycket ströbröd eller havregryn så det knappt blir några grönsaker i dem. Ser mycket gott ut!

Millas Hälsoblogg sa...

Bönbiffarna ser riktigt goda ut

Linda-matstugan sa...

Har aldrig testat, för det känns lite komplicerat, men ditt recept såg så Mumsfilllibabba ut att jag bör testa dem. Söta dreglisar på supersöta killar!