Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 4 juni 2012

Bloggträff med Indiskt tema

Förbered er på en bildkavalkad från helgens stora händelse! 220 foton är rensade till ca 150. Bjuder er på några då jag och ett gäng bak- och matbloggare från södra Sverige samlades i de småländska skogarna för att laga indisk mat. Det var Amy som arrangerade det hela med hjälp från Helena och Emmy. Vi lagade tillsammans en trerätters indisk måltid med underbara smaker och på ett sätt som jag tror ingen av oss mat-tokiga är vana att laga på. Tyvärr kan jag inte bjuda er på några recept men håll er till tåls!!! För i septembernumret av ICA´s tidning Buffé kommer det ett reportage om dagen. Otroligt rolig grej att få vara bakom kulisserna till ett matreportage. Kul att se hur de jobbar med styling och noggrannheten av små detaljer. Vill ni redan nu laga indiskt så titta in på Amy´s blogg för inspiration.

Helena bakade indiskt bröd

Amy, Sofia och Gunn i djupa diskussioner

Sofia och Kim stod för den fantastiska efterrätten

Självklart behövdes en "matlagare", en Remsandrink, som Emmy och Helena svängde ihop

Gunn, Amy och Helena "in action"

Jag och Emmy fyllde och fyllde....

Anki friterade förrätten

Min hand fick vara med i fotograferingen:)

Alla var vi nyfikna hur fotograferingen gick till

Håkan studerar noga Buffés chefredaktör Tonys proffsiga arbeta

Varmrätten. En vegetarisk gryta som jag, Håkan och Emmy kokat ihop
Nöjda, glada och lyriska fick vi tillslut smaka av denna underbara middag. Så tyst hade det inte varit bland oss på helga dagen. Många "mmm..." och "ahh...." och "åååå....". I glasen hade vi Lassi, indiska yoghurtdrinkar, både söta och salta, och riktig söt indisk chai till desserten. 

Efter att ha städat hemkunskapsköket vi fått låna och snabbt piffat till oss på hotellet spenderade vi kvällen hemma hos Amy. Vi drack bubblor och vin och åt snacks, ost, kex, frukt och Håkans hemmagjorda korvar.


Ost och kex

Bubbel och babbel

Snacks, frukt och Håkans korv

Tack underbara människor för en fantastisk helg!!! Jag var sååå förväntansfull innan och sååå lyrisk efteråt. Tack Amy för ditt fixande och otroliga gästfrihet. Kan knappt bärga mig till septembernumret av Buffé för att se hur de speglat vår dag med bilder och text. Ser även fram emot vår nästa träff som jag vet redan är i planeringsstadiet....;)

Klicka gärna in till de andra bloggarna och titta på deras bilder och tankar från dagen (klicka på deras namn så kommer ni direkt dit).

14 kommentarer:

Remsan sa...

Tack själv för denna roliga helg! Jag håller med dig, jag känner mig också helt lyrisk. Det var så otroligt roligt att få träffa alla i verkligheten, och ni var alla lika mysiga som jag trodde. Okej, du var ännu snyggare i din korta frisyr ;-) Hela helgen var så otroligt rolig och GOD. Nu blir det till at börja fila på nästa bloggdate! Kraaaam fina du!

Kaksmulan sa...

Ja vilken fantastisk helg vi hade! Håller med dig om att man fortfarande går runt i ett bloggträffrus. Kul med alla fina bilder hos alla. (jag som kom med min mobilkamera..).
Längtar redan till nästa gång vi ses och är så tacksam att jag fick vara med på detta. Kram på dig!

Bland bakverk och kastruller sa...

Ni verkar ha haft hur underbart och roligt som helst!! Kul att se bilderna och det ska bli spännande att se repotaget i Buffé sen!!

Amy's piece of cake sa...

Lyrisk är helt rätt ord... har själv gått i ett rus idag. Så himla mysigt och härligt vi har haft det. Det känns tomt utan er :) Men vi ses snart igen hoppas jag, stor kram och tack för en jättetrevlig helg!

Har du vägarna förbi så tveka ej att höra av dig, ni är alltid välkomna hem till oss!

Emma sa...

Jag skriver som till Amy ni ser ut att ha haft väldigt trevligt och gott! Så nu kommer jag vänta med spänning på buffé! Ha det gott! / Emma

Pernilla sa...

det ser ut att ha varit en fantastisk helg! tänk om man fick bli inbjuden till såna fina bloggträffar, nej JAG är inte bitter. inte jag inte.

nejdå. jag ser fram emot att läsa om hela alltet i buffé också, all maten ser ju supergod ut på bilderna!

Mårtenssons kök sa...

Visst är det härligt när förväntningarna infrias, speciellt när de är skyhöga:) Vi tyckte det var så kul att få träffa dej igen, tänk att det blir som man har känt varandra läääänge!
Vi hade så himla roligt och ser fram mot att snart få göra om det.

KIm sa...

Så kul att läsa alla inlägg om helgen! Det var så fint, det var det. Och tack för sällskap i bil och i rum :)

Anonym sa...

ja vad roligt att se, hur var det med Oliver när du kom hem ?????

Charlotta sa...

Det ser ut som att ni har haft det alldeles underbart! Som jag skrev till Remsan - när vi har mindre att planera och fixa med ska jag också följa med. Wihoo! Jag förespråkar med andra ord en träff snart (och efter den 4 augusti!)

Lotta i Två små kök sa...

Så roligt att titta på alla bilder (även om det svider lite förstås). Härligt att höra att det redan finns frön groendes till nästa träff!

Agneta/Livsnjutarnas Gourmetkök sa...

Det är så härligt när människor med samma intresse samlas under ett och samma tak. Vi kan riktigt se hur ivern lyser ur allas ögon, underbart!

Vad kul det skulle vara att delta i ett sånt arrangemang, man vet aldrig... ;)

Tack för titten i vårt kök, hoppas du gillar rabarbercurden! :)

Eleonore- Kokboksutmaningen sa...

Allt ser ju otroligt gott ut! Vilken rolig idé Amy kom på tillsammans med Emmy och Helena! Hoppas ni gör om det och jag får vara med :D

Moma sa...

Härligt att läsa!! Nästa gång så syns vi!